Siaran pers: Kleeb NDP nyarios Bacon, Banjir sareng Smith nyandak pesenan marching ti bos partai, waktos ieu milih ngalawan RUU pikeun ngajamin hak masarakat ngagunakeun kontraséptif

Pupuhu Démokratik Nebraska Jane Kleeb nyauran tilu anggota DPR Republik Nebraska Kemis pikeun henteu ngadukung RUU anu bakal ngajantenkeun hak kontrasépsi.

"Sapertos catetan anu rusak, Don Bacon, Mike Flood sareng Adrian Smith nyandak pesenan marching ti bos Partai Republik ekstrimis katuhu, anu agenda kejamna sigana teu aya watesna," saur anjeunna. "Ieu ngeunaan ngadalikeun awéwé - ngaleungitkeun hak. Sakali deui, aranjeunna parantos ngantepkeun jalma Nebraska. Éta éra, hina sareng pikasieuneun. ”

LATAR BELAKANG: Hak pikeun Kontrasépsi Act, anu lulus 228-to-195, bakal "ngajagi kamampuan jalma pikeun ngaksés kontrasépsi sareng kalibet dina kontrasépsi, sareng ngajaga kamampuan panyadia kasehatan pikeun nyayogikeun kontrasépsi, kontrasépsi, sareng inpormasi anu aya hubunganana sareng kontrasépsi.

Salasa, DPR ngaluluskeun Undang-Undang Hormat pikeun Perkawinan, anu ditujukeun pikeun ngajagi perkawinan anu sami sareng antar ras. Éta bakal meryogikeun yén batur dianggap nikah di nagara mana waé salami perkawinan éta sah di nagara dimana éta dilaksanakeun.

Dua RUU - sareng kadesek Demokrat dina mindahkeun éta - mangrupikeun hasil langsung tina kaputusan Mahkamah Agung pikeun ngagulingkeun Roe v. Wade bulan panungtungan. Dina concurrence-Na jeung kaputusan éta, Mahkamah Agung Kaadilan Clarence Thomas wrote yén pangadilan luhur ogé kudu nalungtik rulings saméméhna nu legalized hak pikeun pasangan nikah meuli jeung ngagunakeun kontrasépsi tanpa larangan pamaréntah (Griswold v. Connecticut), hubungan sasama jenis (Lawrence v Texas) jeung persamaan perkawinan (Obergefell v.. Hodges).

Siga tulisan ieu?

Bagikeun dina facebook
Bagikeun dina twitter
Bagikeun dina linkedin