Siaran pers: 53 Partai Démokratik Nagara Ngaluarkeun Pernyataan ngeunaan Bocor SCOTUS Niat Ngagulingkeun Roe v. Wade

Tadi peuting, draf opini medar nuduhkeun maksud Mahkamah Agung pikeun ngagulingkeun Roe v. Wade. Dibikeun kakuatan tambahan kaputusan diantisipasi ieu bakal ngahasilkeun ka legislatif nagara bagian jeung teritorial, Nagara Partéi didaptarkeun ditandatanganan pikeun babarengan nawarkeun pernyataan di handap:

"Gelombang guncangan kapersidenan Donald Trump henteu musna atanapi teu hilap. Kami patah hati - tapi henteu reuwas - ningali draf pendapat Mahkamah Agung Amérika Serikat anu nunjukkeun yén éta badé ngagulingkeun fiqih konstitusional satengah abad dina Dobbs v. Organisasi Kaséhatan Awéwé Jackson.

"Seueur urang cicing di nagara-nagara dimana aksés aborsi parantos digulingkeun atanapi dirobih ku ekstremis Republik anu teu aya campur tangan dina kaputusan kaséhatan pribadi. Larangan aborsi henteu disukai ku mayoritas urang Amerika, sareng aranjeunna moal pernah. Nanging, aranjeunna dirojong ku kelompok ekstrimis pamilih primér sareng donor sayap katuhu - sareng éta sababna GOP terus berjuang pikeun ngabatesan aksés aborsi sacara nasional sareng di legislatif urang. 

"Dina hudang kaputusan ieu, pamadegan Mahkamah Agung urang diantisipasi bakal sinyal balikna kakawasaan ka wawakil kapilih unggal nagara bagian jeung wewengkon. Ku sabab éta, penting ayeuna, langkung ti kantos, urang ngajaga sareng ngalaksanakeun hak-hak anu tetep gembleng - hak Amandemen Kahiji urang pikeun ngahubungkeun sareng milih wawakil ka kantor anu bakal nangtung teguh sareng ngajaga konstituénna tina ancaman sareng karep konservatif.

"Di sakuliah Amérika, Partai Démokratik Nagara urang bakal kerja keras pikeun ngarekrut, ngalatih, sareng ngadukung calon Démokratik pikeun kantor nagara bagian sareng féderal anu bakal berjuang pikeun hak aborsi. Urang ajak anggota DPRD féderal urang codify Roe geuwat. Kami henteu tiasa sareng moal ngantosan. ”

Ditandatanganan ku:

  • Partéy Démokratik Alabama
  • Partéy Démokratik Alaska
  • Partéy Démokratik Arizona
  • Partéy Démokratik Arkansas
  • Partéy Démokratik California
  • Partéy Démokratik Colorado
  • Partéy Démokratik Connecticut
  • Partéy Démokratik DC
  • Partéy Démokratik Delaware
  • Démokrat di mancanagara
  • Partéy Démokratik Florida
  • Partéy Démokratik Géorgia
  • Partéy Démokratik Guam
  • Partéy Démokratik Hawai'i
  • Partéy Démokratik Idaho
  • Partéy Démokratik Illionis
  • Partéy Démokratik Indiana
  • Partéy Démokratik Iowa
  • Partéy Démokratik Kansas
  • Partéy Démokratik Louisiana
  • Partéy Démokratik Maine
  • Partéy Démokratik Maryland
  • Partéy Démokratik Massachusetts
  • Partéy Démokratik Michigan
  • Minnesota DFL Partéi
  • Partéy Démokratik Mississippi
  • Partéy Démokratik Missouri
  • Partéy Démokratik Montana
  • Nebraska Democratic Party
  • Partéy Démokratik Propinsi Nevada
  • Partéy Démokratik New Hampshire
  • Komite Propinsi Démokratik New Jersey
  • Partéy Démokratik New Mexico
  • Partéy Démokratik Propinsi New York
  • Partéy Démokratik Karolina Kalér
  • Partéi Démokratik-NPL Dakota Kalér
  • Partéy Démokratik Ohio
  • Partéy Démokratik Oklahoma
  • Partéy Démokratik Oregon
  • Partéy Démokratik Pennsylvania
  • Partéy Démokratik Rhode Island
  • Partéy Démokratik Karolina Kidul
  • Partéy Démokratik Dakota Kidul
  • Partéy Démokratik Tennesse
  • Partéy Démokratik Texas
  • Partéy Démokratik Utah
  • Partéy Démokratik Vermont
  • Partéy Démokratik Virginia
  • Partéy Démokratik Kapuloan Virgin
  • Partéy Démokratik Propinsi Washington
  • Partéy Démokratik Virginia Kulon
  • Partéy Démokratik Wisconsin
  • Partéy Démokratik Wyoming

 

Siga tulisan ieu?

Bagikeun dina facebook
Bagikeun dina twitter
Bagikeun dina linkedin