DNC, pejabat NDP nimbang dina Poé Internasional Masarakat Adat sadunya

Komite Nasional Démokratik sareng pejabat Nebraska Democratic Party ngaluarkeun pernyataan Senén pikeun nyirian Poé Internasional Masarakat Adat sadunya.

Saur Ketua DNC Jaime Harrison sareng Ketua Kaukus Asli DNC Rion Ramirez ngaluarkeun pernyataan ieu dina Poé Internasional Masarakat Adat Dunya:

"Kami bangga tiasa nangtung sareng Komunitas Amérika Asli nalika dinten ieu kami miéling Poé Internasional Masarakat Adat Dunya. Ketahanan masarakat Asli Amérika dina nyanghareupan mangabad-abad tina kawijakan anu teu adil mere ilham urang sadayana unggal dinten kanggo terus merjuangkeun kasetaraan anu mangrupikeun salah sahiji prinsip pendiri Amérika.

"Présidén Biden sareng Demokrat nunjukkeun yén gawé bareng sareng ngadukung bangsa Suku mangrupikeun prioritas utama. Urusan Prasarana Bipartisan bersejarah présidén sacara khusus nyayogikeun inpéstasi ageung pikeun broadband suku, solusi bersih pikeun transportasi, infrastruktur cai sareng listrik. Rencana Nyalametkeun Amérika ogé nanem modal ratusan jutaan dolar ka sakola-sakola Asli Amérika sareng upaya pamulihan pandemi. Kami komitmen pikeun henteu ngan mastikeun yén hak-hak Tribal dijaga, tapi ogé yén unggal masarakat ngagaduhan naon anu diperyogikeun pikeun maju.

"Demokrat terang yén masarakat adat mangrupikeun bagian kritis tina koalisi anu ngajaga pésta sareng nagara urang kuat, sareng kami ngarayakeun kontribusina anu hébat dinten ieu sareng unggal dinten."

NKetua DP Jane Kleeb sareng Kursi Kaukus Asli Colette Yellow Robe nyarios:

"Kami henteu tiasa satuju deui sareng Kursi Harrison sareng Ramirez. Pernyataan aranjeunna dinten ieu nunjukkeun kapamimpinan anu wani ti Administrasi Biden sareng komitmenna pikeun pimpinan bumi asli, Bangsa Tribal urang.

Nea'ese (hatur nuhun) pikeun ngahargaan masarakat adat di saluruh dunya sareng pikeun pangakuan sadayana masarakat adat ku Partéy Démokrat. Dédikasi pikeun restorasi bangsa suku urang boh di Nebraska sareng nagara urang kabuktosan ngalangkungan investasi anu tetep kana komunitas urang. Urang bakal teras-terasan jalan babarengan pikeun maju hak-hak kabilah sareng merjuangkeun kasetaraan.

NDP sareng Pribumi Amérika sareng komunitas pribumi sanésna ngagaduhan aliansi anu kuat, dipikasieun sareng sejarah damel sasarengan. Kami narik kakuatan sareng inspirasi ti anu sanés. "

Siga tulisan ieu?

Bagikeun dina facebook
Bagikeun dina twitter
Bagikeun dina linkedin