DNC dina HUT UU Hak Undian

(Poto AP / Carolyn Kaster)

Dina peringatan 56 taun Undang-undang Hak Voting, Pupuhu DNC Jaime Harrison sareng Wakil Kursi DNC pikeun Dursasana Civic sareng Partisipasi Walikota Walikota Keisha Lance Bottoms ngaluarkeun pernyataan ieu negeskeun komitmen Partai Démokratik pikeun nangtayungan unggal hak Amérika anu kéngingkeun sora.
 
"Dina dinten ieu lima puluh genep taun ka pengker, Présidén Lyndon B. Johnson nandatanganan Voting Rights Act of 1965, nyirian léngkah bersejarah payun dina perjoangan hak-hak sipil Amérika sareng kameunangan penting pikeun aktivis anu henteu kaetung anu nempatkeun kahirupan aranjeunna dina garis ngarobah janji aksés sami kana sora pikeun jalma warna janten kanyataan. Tapi padamelan anu ngahasilkeun undang-undang sareng panangtayungan kritis ieu masih tacan réngsé sabab kamajuan anu ditetepkeun ku Undian Hak Undian aya serangan ti aparat Republik di sakumna nagara.
 
"Ancaman hak dasar urang pikeun milih langkung ageung tibatan anu parantos di dasawarsa: Salaku tambahan kana Mahkamah Agung nyumponan dibekelan konci UU Hak Voting, taun ayeuna waé urang parantos ningali ratusan tagihan anti-pamilih diwanohkeun dina kaayaan legislatif di sakumna nagara, tujuanana pikeun ngalungkeun halangan pikeun cara urang Amérika anu ngupingkeun nguping sora aranjeunna.
 
"Demokrat yakin nagara urang langkung kuat nalika langkung seueur jalma tiasa ilubiung dina démokrasi urang, henteu langkung saeutik - éta sababna DNC ngumumkeun perluasan bersejarah ngeunaan prakarsa I Will Vote kami pikeun pendak sareng waktos ieu sareng ngalawan upaya penindasan pamilih Republik anu ngerakeun. Sareng kami ngiringan panggero Présidén Biden pikeun Kongrés pikeun ngirim panerapan hak pamilihan sora kritis - sapertos Undang-Undang Kamajuan Hak John Voting sareng Undang-Undang Pikeun Jalma - ka méja na pikeun ngajagi hak suci kami pikeun milih. Dina sumanget sobat anu dipikacinta pisan ku John Lewis, urang bakal tetep asup kana masalah anu diperyogikeun pikeun mastikeun UU Hak Voting sareng janji persamaanana sadar pisan. ”

Siga tulisan ieu?

Bagikeun dina facebook
Bagikeun dina twitter
Bagikeun dina linkedin