Dilema Nebraska: Démokrasi

Dua tindakan Republik anu nyerang prosés pamilih urang di Nebraska parantos didangukeun dinten ayeuna sateuacan Komite Pamaréntah, Militér sareng Komite Urusan Samaun.

Sakumaha dilaporkeun ku Omaha World-Herald, Sén Sen. Julie Slama parantos ngenalkeun langkah-langkah anu ngabutuhkeun pamilih pikeun nunjukkeun KTP pikeun masihan sora sareng ukuran anu sanés pikeun ngarobih cara Nebraska nyayogikeun lima sora Electoral College na - anu ngabantosan Présidén Joe Biden sareng Wakil Présidén Kamala Harris meunang Gedong Bodas.

Ieu mangrupikeun kasaksian ngalawan langkah-langkah ku Preston Love, Jr, saurang aktivis komunitas anu parantos lami di North Omaha anu lumpat salaku calon panulis Démokratik taun kamari pikeun Sénat AS.

Dilema Nebraska: Démokrasi
Ku Preston Love JR

Kuring ngémutan pidato ikonik Dr. Martin Luther King, Jr, dina usum panas 1963, dimana anjeunna nyarioskeun "IMPIAN" na. Lebetkeun, dina soliloquy anu saé na, mangrupikeun impian kabébasan, kaadilan, sareng sasaruaan. Sadaya impian ngagaduhan kamiripan: tukang ngimpi hudang.

Nya, kuring hudang di Nebraska, ampir 70 taun ka pengker, milarian Demokrasi, di nagara bagian, dimana kuring lahir sareng ageung, sareng kuring mendakan, nalika ngusap panon sareng ngarengsekeun gugah sareng manteng, kuring narjamahkeun Impian Raja janten harepan, yén hudang jembar, kuring bakal mendakan Demokrasi di Nebraska. Démokrasi ngagaduhan turunanana, tapi inti Démokrasi, di nagara ieu, mangrupikeun hak pikeun milih, sareng ngarepkeun kaadilan dina prosés sora. Kuring jagjag waringkas sareng kuring kuciwa.

Kuring digedékeun, di komunitas anu dipisahkeun, diréparasi, diskriminasi, ditutupan ku lapisan rasisme sareng bigotry, di Nebraska kuring. Lynching's, pembunuhan ku penegak hukum, panjara massal, disparitas kaséhatan dumasar ras, kesenjangan pendidikan sareng disinvestasi, kami parantos tahan, teu hormat ras. Kuring parantos cicing, diajar sareng nyerat, ngeunaan sajarah di Amérika, sababaraha abad tina halangan sora sareng kekerasan, dipaksa kana balapan kuring sababaraha kali. Entong hilap harepan anu ditepikeun ku Amandemen 15 pikeun Konstitusi, ngaleungitkeun balapan salaku panghalang pikeun ngadaptar pikeun milih, sareng Undang-Undang Hak Voting 1965, anu deui, ngaleungitkeun halangan dumasar lomba pikeun milih. Tapi sanaos sadayana éta, masing-masing conto kajantenan ku pasukan lawanna Jim Crow, kaputusan Mahkamah Agung anu mumusuhan, sareng sakumpulan nagara bagian sareng pasukan anu agrésip, anu nentang Démokrasi, utamina kusabab ras sareng kaistiméwaan. Nalika King ngimpikeun impian, kami ngarepkeun réalitas parantos lebet.

Hanjakalna, kanyataanna, Nebraska ngarusak Démokrasi.

Nebraska ngarusak démokrasi nalika Jaksa Jéndral, di 17 nagara bagian, kalebet Nebraska, ngadukung gugatan Nagara Texas, anu ngusulkeun henteu teratur dina pamilihan umum, di Georgia, Pennsylvania, Wisconsin, Michigan, sareng, nyuhunkeun lirénna aranjeunna milih Votes College Electoral pikeun Joe Biden. Dua Anggota Déwan Amérika Serikat ti Nebraska, nandatanganan Gerak, sareng anu sanésna nampik dikritik. Éta henteu sopan, sareng mangrupikeun pikasieuneun pikeun sadaya pamilih Nebraska sareng pastina pamilih warna di nagara bagian éta, sareng pamilih warna di nagara urang.

Henteu aya kabeneran, tapi saatos sora Amérika Afrika kuat, sapanjang nagara ieu pikeun Barack Obama di 2008, réaksi ti nagara-nagara beureum, kalebet Nebraska, nyaéta nyiptakeun ukuran sareng alat pikeun nyobian ngaminimalkeun sareng neken sora-sora Amérika Afrika ka hareup. Anu muncul nyaéta undang-undang pikeun maksa pamilih pikeun ngagaduhan ID pamilih, pikeun ngalereskeun panipuan hantu, panyamaran pikeun panekanan jalma-jalma warna. ID Pamilih nampilkeun masalah pikeun seueur kelas jalma sanés. Seueur, nagara bagian beureum ngalaksanakeun undang-undang ID pamilih éta, sareng sapertos anu diarepkeun penekanan sora bakal kajadian. Nebraska ngarusak démokrasi nalika dicobaan teras-terasan, sataun demi taun, saatos gagal kéngingkeun Voter ID di Nebraska patarosan-patarosanna, "Naon masalahna? Naon pokusna? ” Walerna nyaéta, éta mangrupikeun serangan dina Démokrasi.

Saatos sénsus taun 2010, Distrik Kongrés ka-2 sacara politis dijalankeun pikeun nyegah kameunangan sapertos kitu sareng hasil nyiram sora Hideung di Distrik Kongrés 2. Teruskeun gancang ka 2020. Dina taun 2020, aya sora anu luar biasa tinggi anu masihan kameunangan pikeun Demokrat deui di Distrik Kongrés 2. Jalma-jalma anu warna di Nebraska, nyungkeun gaduh gambar sareng tinjauan anu independen pikeun garis Distrik Kongrés, pikeun balik deui ka Gerrymandering, anu bakal terus ngiringan sora Hideung. Komunitas Afrika Amérika, nyungkeun jalanna tina Redistricting Act. Demi Demokrasi !!

Di sadaya nagara bagian, salain ti Nebraska sareng Maine. Panerapan "juara nyandak sadayana", parantos kéngingkeun sadaya sora pamilihan nagara angkat ka juara nagara, kalayan henteu memperhatoskeun total sora CD. Nebraska sareng Maine ngamungkinkeun juara Distrik Kongrés pikeun masihan ka partai anu calon presiden na meunang kabupaten éta, sora pamilihan pikeun calon éta. Éta anu kajantenan di Nebraska's Congressional District 2, dina pamilihan umum 2020. Henteu aya kabeneran yén langsung, aya telepon pikeun ngaleungitkeun kamampuan éta, sareng balik deui kana téhnik "juara nyandak sadayana" anu henteu adil. Nebraska deui balik nyerang démokrasi sareng pamilih Hideung di Distrik Kongrés 2. Dinten Rebo, 17 Pébruari, kuring mendakan kasaksian sateuacan tilu sidang législatif: LB76, balik deui ka "juara nyandak sadayana," pamilihan umum di pamilihan umum – poténsial narajang kana démokrasi. LR3CA, amandemen konstitusional pikeun meryogikeun pamilih ID – serangan poténsial dina Démokrasi. LB107, nyoko kana Undang-Undang Redistricting Act anu adil – panyalindungan ngalawan serangan dina Démokrasi.

Janten, salaku kasimpulanana, aya gugah anu diperyogikeun di Nebraska. Kuring nangtang Nagara Nebraska pikeun mikawanoh, yén ku cara neken sareng ngamimitian mékanisme ieu, pikeun neken sora-sora seueur, sareng khususna, jalma-jalma warna, anjeun nyerang Démokrasi di Nagara Nebraska. Punten perhatoskeun ogé idin, parobihan sareng réformasi.

Siga tulisan ieu?

Bagikeun dina facebook
Bagikeun dina twitter
Bagikeun dina linkedin