GOP ngabohong

Dina tradisi opat Pinocchios anu dipasihkeun ku pameriksa fakta Washington Post, kami hoyong terang upami anjeun mendakan fibs, bohong atanapi kabohongan ti politikus GOP Nebraska dina média atanapi dina iklan kampanye.

Upami anjeun terang ngeunaan bohong GOP di Nebraska, eusian formulir ieu sarta kami bakal nambahan kana daptar tumuwuh.

NTV:  Jane Kleeb NDP nyauran gubernur, réaksi kana warta pipa
Kleeb nyandak sikap ngalawan Gubernur Ricketts, nyarios: "Kuring bakal debat anjeun dimana waé, iraha waé ngeunaan hak milik. Anjeun nuju bade sabudeureun nagara bohong ka Nebraskans ngeunaan 30 × 30 program konservasi sukarela, mun anjeun kungsi grab tanah nyata ti Corporation asing di backyard Anjeun. Janten hapunten sareng siaran pers buaya-cimata anjeun, waktosna anjeun leres-leres nangtung pikeun hak milik sareng ngarobih undang-undang domain anu kasohor di nagara urang.

Pulitik: Nebraska GOP Rep Fortenberry didakwa
A grand juri féderal indicted Rep Jeff Fortenberry on Salasa, alleging yén Nebraska GOP congressman concealed informasi sarta nyieun pernyataan palsu ka otoritas. Departemen Kaadilan ngomong yén Fortenberry sababaraha kali ngabohong jeung misled otoritas salila hiji panalungtikan kana kontribusi ilegal pikeun kampanye pamilihan ulang na nu dijieun ku billionaire Nigerian-dilahirkeun, Gilbert Chagoury.

KMTV: Kaseueuran wates nyebrang 'hayang ngancurkeun nagara,' saur Herbster, sareng panaséhat Trump Stephen Miller
... Saur Herbster: "Jalma-jalma ieu anu datang meuntas wates, aranjeunna henteu paduli ngeunaan Amérika. Kuring ngan bakal langsung. Éta cara patani nyarios. Tapi kuring tiasa nyarioskeun ka anjeun, hiji-hijina alesan aranjeunna sumping ka nagara ieu nyaéta kalolobaanana hoyong ngancurkeun nagara.

KLKN: Gubernur Ricketts ngaluarkeun pernyataan ngeunaan varian omicron
... Nebraska parantos ngajaga salah sahiji tingkat maotna koronavirus anu panghandapna sareng ngajagi kapasitas rumah sakit urang sadayana tanpa lockdowns, tanpa mandat topéng, sareng tanpa mandat vaksin. Kami henteu bakal nuturkeun Administrasi Biden atanapi kabijakan draconian Dr. Fauci.

Tapi:

Saluran Warta Nebraska: Pillen: Jalan Nebraska 'Teu goréng'
Sanajan kitu, a ulikan USA Today ngagunakeun data féderal némbongkeun yén ampir 22 persen tina Jalan Nebraska dina kaayaan goréng: (24 pangluhurna)

Omaha World-Herald:Rékaman nunjukkeun Ricketts, pagawé nagara terang yén Nebraska moal dibayar deui pikeun panyebaran wates.
Nalika Nebraska ngirim pasukan nagara ka wates Texas-Mexico dina usum panas, juru carios nyarios yén nagara éta tiasa dibales biaya. Tapi di balik layar, aya pamahaman diantara pagawé nagara yén Nebraska bakal mayar panyebaran éta, numutkeun email sareng pesen téks anu diala ku The World-Herald.