Kursi Mitra Mimiti NDP Frank LaMere Liwat

CATETAN: Kami damel dina ngadamel program Frank LaMere Organizing Fellows dimana anjeun tiasa ngahargaan warisan Frank kalayan sumbangan pikeun ngadukung damel di akar rumput khususna di kota-kota padesaan kami. Langkung seueur inpormasi bakal dipasang pas.

Dinten Rebo, ratusan ngarumpul nalika urang pamitan ka sobat, mentor sareng lanceuk urang anu dipikacinta.

LaMere, 69, mangrupikeun pangacara anu kuat pikeun nangtung kaadilan, nangtung dina garis payun pikeun ngajagaan sareng ngabela barudak India, ngungkulan kekejeman pulisi ngalawan urang India, merangan penjualan alkohol di caket Pine Ridge India Reservation sareng ngarah kana sababaraha masalah anu sanés, kalebet perang ngalawan pipa Keystone XL anu diusulkeun. Anjeunna nangtung nepi ka kekerasan ngalawan jalma anu paling rentan bari nyandak rupa-rupa sora kana méja.

abdin Mei, LaMere dilélér gelar doktor kehormatan gelar hukum ku Universitas Nebraska Wesleyan pikeun warisanna pikeun merjuangkeun kaadilan sosial.

LaMere mangrupikeun anggota Amérika pribumi anu paling lami dina Komite Nasional Démokratik sareng ngadirikeun duanana Nebraska Native Caucus sareng National Native Caucus Partai Démokratik.

Saur Kursi NDP Jane Kleeb: “Dr. Frank LaMere sering nyarios ka kuring, 'Kami ngalakukeun anu paling saé pikeun jalma-jalma paling seueur sareng langsung nuturkeun ide pikeun tindakan di jalanan sareng balai pamaréntah. Frank mangrupikeun jantung Partéy Démokratik sareng seueur tarung akar rumput di panjuru nagara sareng bangsa urang.

"Kami kaleungitan pahlawan dinten ayeuna anu ngagaduhan bisnis tacan réngsé anu urang ayeuna kedah ngalengkepan," sa Kleeb.

Putra LaMere, Manape, dipasang di handap ieu dina Indianz.com: "Rama kami Frank LaMere nyebrang ka sisi sanésna walungan Kahirupan ieu. Urang badé nyiapkeun perjalananna dina sababaraha dinten payun. Pinagigi ka sadayana anu ngadukung perang bapak kuring. ”

John Maisch, anu nyiptakeun film dokumenter "Sober India Berbahaya India" nampilkeun LaMere, ngawartoskeun Omaha World-Herald yén Nebraska parantos "kaleungitan pamimpin hak sipil anu sajati."

"Frank damel kanggo masihan sora ka anu teu disada," saur Maisch. "Karyana pikeun naékkeun diskusi ngeunaan masalah sapertos Whiteclay, Kasejahteraan murangkalih pribumi sareng lingkungan bakal teras-terasan ngalangkungan urang sadayana."

Pernyataan ti Ken Martin, pupuhu di Partai Démokratik-Patani-Buruh Minnesota sareng présidén Asosiasi Komite Démokratik Nagara:

"Prajurit Blackfoot, Crowfoot, nyarios 'Naon ari kahirupan? Éta mangrupikeun lampu kilat seuneu nalika peuting. Mangrupikeun napas kebo dina usum salju. Éta kalangkang alit anu ngalir ngalangkungan jukut nyalira saatos surup.

Kami masing-masing dipasihan waktos anu singget di bumi ieu pikeun ngabédakeun sareng Dr. Frank LaMere ngamangpaatkeun éta. Frank mangrupikeun salah sahiji jalma anu nyarios sakedik pisan tapi nalika anjeunna ngalaksanakeun kecap-Na - lemes, fasih, sareng kuat - ngagaduhan hartos anu jero sareng ngajantenkeun pangaruh anu awét dina Partéi urang. Kapamimpinanna salaku anggota Amérika Asli anu paling lami di Komite Nasional Démokratik ngangkat sora jalma pribumi dina Partéy Démokratik.

Saurang mentor kuring kantos nyarios yén anjeun henteu kedah misahkeun kahirupan anu anjeun hirup tina kecap-kecap anu anjeun nyarios, Dr. Frank LaMere hirupkeun nilaina unggal dintenna sareng nangtung sareng merjuangkeun ketidakadilan, pikeun hak-hak jalma dimana-mana, sareng pikeun urang darat sareng cai. Anjeunna ngadamel bédana dina 69 taun pondok anu aya di planét ieu sareng sapertos kilat hurung, hirupna pondok tapi cemerlang. Doa kuring pikeun perdamaian nyaéta sareng pamajikanana, Cynthia sareng opat anakna, Jennifer, Hazen, Manape Hocinci-ga sareng Lexie Wakan, "saur Martin.

Pernyataan ti Rion Ramirez, Kursi Kaisar Amérika Asli DNC:

"Frank LeMere mangrupikeun jalma anu hébat anu ngalakukeun hal-hal anu hébat pikeun urang sadayana di Nagara India. Kaum Amérika Asli DNC diwangun dina yayasan anu kuat anu didirikeunana. Frank mangrupikeun aktivis politik anu sajati sareng cinta anu jero sareng komitmen pikeun ngabantosan sadayana Nagara India.

Atas nami ka sadayana Nagara India kuring hoyong hatur ka Frank pikeun taun na berjuang pikeun urang sadayana dina garis payun. Kuring ngirimkeun cinta sareng do'a kuring ka kulawargana sareng Suku Winnebago dina waktos anu sesah ieu. "

Sén Elizabeth Warren tweets: “Duka pisan ku kaleungitan réréncangan abdi Frank LaMere. Frank mangrupikeun DNC anu lami anggota sareng Suku Winnebago aktivis, sareng kuring bakal sono ka anjeunna. ”

                              

Siga tulisan ieu?

Bagikeun dina facebook
Bagikeun dina twitter
Bagikeun dina linkedin