Kaluaran pers: KDP NDP ngutuk Bacon sareng pendukung GOP Trump anu sanés dina dinten mimiti sidang dina pemberontakan 6 Januari Capitol

Kursi Nebraska Democratic Party Jane Kleeb dinten Salasa ngutuk Républik Don Bacon sareng Partai Republik sanésna pikeun dukungan terus-terusan tilas Présidén Donald Trump nalika anggota parlemen ngadangukeun kasaksian dina pemberontakan Capitol 6 Januari.

"Éta duanana pikareueuseun sareng matak nyeri haté ngadangukeun aparat kapulisian Capitol nyaksiankeun ngeunaan panyokong Trump anu telenges anu ngusahakeun ngagulingkeun pamaréntah," saur Kleeb. "Bacon sareng sadaya pangabisa Trump anu sanés kaliru ngahianat ka sasama wargi na. Salah sahiji perwira anu leres disebut panyokong teroris Trump anu telenges. Nebraskans ngarepkeun Bacon sareng sadaya délégénsi Kongrés kami langkung seueur pikeun mayungan pulisi Capitol sareng langkung lega, démokrasi urang. "

Aquilino Gonell, sersan Pulisi Capitol sareng Samaun perang Irak anu ampir ditumpes nalika nyieun onar, mangrupikeun salah saurang anu kasaksian.

"Kuring tiasa ngaraos kaleungitan oksigén sareng nginget-nginget mikir sorangan, 'Ieu kumaha kuring bakal maot, ditincak ngabela lawang ieu,'" saur Gonell.

Saur Kleeb: "Sababaraha anggota GOP parantos terang-terangan nyebut para turis anu ngarusuh." Aranjeunna henteu. Aranjeunna pengkhianat, sapertos anu ngadukung aranjeunna sareng Trump. "

Sakitar 140 urang pulisi cilaka sareng lima urang maot salaku pendukung Trump ngalanggar Capitol, dimana Kongrés rapat pikeun ngitung sora pamilihan pikeun ngaresmikeun pamilihan Présidén Biden. Anu nyieun karusuhan ngagorowok "Hang Mike Pence," ngincer aula moro Speaker Nancy Pelosi sareng anggota parlemén maksa ngaganggu cacah sareng ngévakuasi kamarna.

Patugas Michael Fanone dikepung ku gerombolan pro-Trump sareng nyeret ka handap léngkah Capitol, kaserang serangan jantung hampang sareng geger otak nalika anjeunna ngajempolan ku bedil setrum sareng keok. Anjeunna kasaksian yén anjeunna frustasi ningali GOP nyobian ngabodaskeun pemberontakan.

"Saur kuring réspon urang kana naon anu kajantenan dina 6 Januari kedah aya hubunganana sareng parpol.," Saurna.

Siga tulisan ieu?

Bagikeun dina facebook
Bagikeun dina twitter
Bagikeun dina linkedin