2021 Ngabagi deui

Sesi législatif khusus ngeunaan redistricting dimimitian 13 Séptémber.

See all the proposed congressional and legislative maps here.

-Note on the maps: The Legislature’s map page links to all proposals entered into the record, so it can be confusion which map is the current one on the table. View the Congressional map that passed first round of voting on 9/24.

Recent Updates, 9/25:

When the legislative workday was over Friday, senators had given first-round approval to all of their remaining redistricting bills, including the premier legislative and congressional redistricting proposals, according to the Lincoln Journal Star.

The Republicans finally heard us on the maps that Douglas County needs to remain whole.

Now they have a new scheme to get rid of the “JoMaha Blue Dot” — add in Saunders County and cut up Sarpy county in a way to accommodate only one person — Rep. Don Bacon. 

The GOP “Slice of Bacon” map was created ONLY to accommodate ONE person’s plan to build a house. This is a partisan map meant to rewrite the direction of CD2.

Don Bacon purchased a plot of land in southern Sarpy County on July 27th knowing the redistricting process was underway. Literally, a partisan move.

Now maps are being carved up to keep Bacon in CD2 — the worst outcome of a complicated process. A competitive district in our state is being gerrymandered for one elected official. 

Understanding the redistricting prosés:

Redistricting kajadian unggal 10 taun saatos sénsus sareng dimaksudkeun pikeun nyebatkeun populasi tilu distrik kongrés Nebraska, 49 distrik législatif, genep distrik Pengadilan Tinggi, dalapan kabupatén Déwan Nebraska Déwan Bupati, kabupatén Dewan Pendidikan Negeri sareng lima distrik Komisi Pelayanan Publik.

  1. Anjeun tiasa tingali jadwal législatif di dieu.
  2. Anjeun tiasa nonton lantai sareng prosés ngupingkeun dina Nebraska Média Publik.
  3. Maca ngeunaan Prosés Panitia redistricting sareng jadwal.
  4. Maca ngeunaan sajarah inpormasi redistricting sareng sénsus.
  5. View all the proposed maps here.

Laksanakeun:

  1. Anggo alat kami pikeun kirimkeun serat ka sénator nagara anjeun.
  2. Unduh brosur ti NDP kalayan poin anu nyarios, conto kasaksian sareng tautan pikeun ngabantosan anjeun nyiapkeun kasaksian dédéngéan umum anjeun.
  3. Unduh brosur ngeunaan Distrik Kongrés ka-2 tina NDRC's All on the Line. Inpo hébat!
  4. Lalajo latihan NDP sareng NDRC ngeunaan redistricting sareng Senén Darah sareng Kursi Kleeb.
  5. Terus kontak Sénator anjeun sareng anggota Panitia Redistricting anu nyatakeun masalah anjeun sareng kahoyong pikeun peta anu adil. Teu telat masihan eupan balik anjeun. Kasaksian resmi pikeun rékor resmi alatan 9/16 tapi koméntar anjeun masih mangaruhan aparat kapilih anjeun. Anjeun tiasa kirimkeun sénator anjeun email nganggo alat kami. Anjeun tiasa ogé nelepon Sénator.

Tips pikeun nyerat serat anjeun sareng nyiapkeun kasaksian anjeun:

Anggo alat kami pikeun ngirim serat.

Upami anjeun ngan ukur ngagaduhan waktos nyerat hiji kalimat ka Sénator Propinsi anjeun, kami nyarankeun sapertos kieu, "Kuring ngadukung peta Sen. Wayne - peta na adil sareng nyandak sadayana kana méja. Peta Sen. Linehan sigana mangrupikeun kakuatan anu ngirangan kabupatén sareng lingkungan. "

Dina surat anjeun, talk ngeunaan komunitas Anjeun. Sora anjeun paling kuat di daérah dimana anjeun cicing. 

Pastikeun surat anjeun kalebet sét peta anu anjeun pikaresep — Partéy Démokratik ngadukung peta Sen. Wayne. Sét peta anu sanés anu didukung ku Partai Republik nyaéta ti Sén Linehan sareng motong Douglas County janten satengah diantara seueur gerakan perebutan kakuatan anu sanés.

Anjeun henteu kedah janten ahli data pikeun ngalebetkeun serat, pangalaman anjeun dina pamilihan umum nyaéta anu kedah didangukeun Sénator anjeun.

Ningali peta anu diusulkeun — émut yén kami ngadukung Peta Wayne

Kabupatén kedah dijaga saageung-ageungna nalika ngagambar peta anu saé, khususna di padesaan.

Lingkungan teu kedah pernah beulah — hal ieu nyababkeun kabingungan pikeun pamilih.

Grup kabupatén anu ngawangun kabupaten législatif kedah ngagaduhan minat anu sami.

Komunitas warna teu kedah diincer atanapi henteu kedah dikemas kana kabupaten législatif anu konséntrasi.

Kabupatén Kongrés kedah ngajaga daérah perkotaan sareng pinggiran kota babarengan, bari ngajaga daérah padesaan di kabupatén désa. Pikeun langkung seueur poin ngeunaan ngawétkeun Blue Dot

Anggota Panitia Redistricting:
Prosés di Nebraska namina 5 urang Republik sareng 4 anggota Démokratik legislatif nagara pikeun ngembangkeun peta anu teras didebat, diralat sareng dipilih ku legislatif lengkep.

Anjeun tiasa ngirim email ka Anggota Panitia ([email protected]) koméntar anjeun ogé ngirim email ka sénator nagara anjeun sorangan (milarian daptar sénator di dieu):

Sen Lou Lou Linehan, Korsi (Urang Sunda)
Sén Justin Wayne, Wakil Korsi (D)
Sen Carol Getih, (D)
Sen. Tom Briese, (Urang Sunda)
Sen. Tom Brewer, (Urang Sunda)
Sen Suzanne Geist, (Urang Sunda)
Sen. Steve Lathrop, (D)
Sen. John Lowe(Urang Sunda)
Sén Adam Morfeld, (D)

Sidang umum:

Panitia Redistricting ngayakeun tilu sidang umum, sapertos anu diperyogikeun, dina CD1, CD2 sareng CD3 tanggal Séptémber 14-16.

Upami anjeun henteu tiasa ngahadiran sidang, anjeun kedah ngalebetkeun koméntar ka anggota Panitia Redistricting (ngan ukur dianggo [email protected] pikeun ngirim email ka sadayana sakaligus) sareng nganggo alat kami pikeun kirimkeun serat ka sénator nagara anjeun.

  1. Tip sareng poin ngobrol ngeunaan Distrik Kongrés ka-2 ti NDRC Sadayana.
  2. Sampel kasaksian, tip sareng titik ngobrol ngeunaan peta adil ti Nebraska Democratic Party. 
  3. Tip pikeun ngirimkeun kasaksian tinulis ka Déwan législatif. 

Jadwal Panitia Redistricting:

30-31 Agustus –- Analisis Pelatihan Peta nomer Subcommees Ngadopsi Pedoman Administratif & Prosedur Operasi Persiapan Arah Peta Dasar 

7-11 Septu –- Panitia Rapat sakumaha diperyogikeun 

7 Séptémber - Latihan pikeun Panitia

13 Séptémber -– Sesi Mimitian & Rencana Awal diwanohkeun 

14-16 Septu –- Rapat Umum pikeun kéngingkeun tanggapan ngeunaan peta anu diusulkeun

14 Séptémber jam 1:30 siang CT di Grand Island
Pusat Komunitas Pusat, Kamar 555, Pusat Pendidikan Élmu Kaséhatan, 3134 W. Hwy 34

15 Séptémber jam 9:00 énjing CT di Lincoln
Nebraska State Capitol, Room 1524, 1445 K St.

16 Séptémber jam 10 énjing CT di Omaha
Pusat Konperénsi Scott, 6450 Pinus St.

16 Séptémber -– Amandemen panitia disiapkeun sareng maju ti panitia

17 Séptémber (samentawis) - Debat babak kahiji di lantai législatif

Kami henteu ngagaduhan tanggal akhir anu parantos disetél pikeun sési khusus, tapi anu paling ngarepkeun bakal pertengahan Oktober.

Inpormasi lengkep sareng Pelatihan:

Unduh brosur ti NDP kalayan poin anu nyarios, conto kasaksian sareng tautan pikeun ngabantosan anjeun nyiapkeun kasaksian dédéngéan umum anjeun atanapi ngabantosan anjeun nganggo email anjeun anu tiasa anjeun kirimkeun ka sénator nagara anjeun sareng anggota Panitia Redistricting.

Unduh brosur ngeunaan Distrik Kongrés ka-2 tina NDRC's All on the Line. Inpo hébat!

Lalajo latihan NDP sareng NDRC ngeunaan redistricting sareng Senén Darah sareng Kursi Kleeb.

***

Tuturkeun kamajuan dina Halaman Facebook grup studi législatif Nebraska. Ogé nonton pidéo na tina maranéhna 1 Séptémber sawala Facebook ngeunaan redistricting di Nebraska. Panelis kaasup Sénator Getih, McCollister sareng Wayne ogé Sam Petto sareng ACLU sareng Rachel Gibson sareng Liga Pamilih Awéwé Nebraska.

***

The Liga Pamilih Awéwé ti Lincoln-Lancaster County diayakeun arlatihan edistricting sareng Sénator Propinsi Briese sareng Lathrop. LWV mangrupikeun sumber anu saé pikeun inpormasi.

***

Lalajo pidéo Nebraska League of Women Voters ngeunaan dasar redistricting.

***

Diajar langkung seueur di Situs Komite Redistricting Nasional Démokratik.

***

6 Tip Brennan Center pikeun Ngadamel Komentar Épéktip dina Pendengaran Redistricting