Biden nuju jalan dina infrastruktur, Bangun Balik Rencana Langkung Saé

The Infrastructure Investment and Jobs Act, investasi jangka panjang panggedéna di infrastruktur sareng daya saing urang dina ampir abad. Présidén Biden nandatanganan ieu kana undang-undang dina 15 Nov. 

Ukuran éta bakal mawa $3 milyar ka Nebraska, sareng nuju jalan dina Build Back Better Plan na, anu bakal ngadamel investasi kritis dina kami.  barudak, kulawarga, masarakat jeung bangsa.

Naon anu dilakukeun ku Investasi Infrastruktur sareng Pakasaban pikeun Nebraska

The Infrastructure Investment and Jobs Act, investasi jangka panjang panggedéna di infrastruktur sareng daya saing urang dina ampir abad.

Kabutuhan pikeun aksi di Nebraska jelas sareng nembé dileupaskeun data tingkat nagara nunjukkeun yén Infrastruktur Investasi sareng Proyék Act bakal nganteurkeun pikeun Nebraska. Mangtaun-taun, infrastruktur di Nebraska ngalaman kakurangan investasi sistemik.

Infrastruktur Investasi sarta Proyék Act bersejarah bakal nyieun kahirupan leuwih hadé pikeun ratusan rébu warga Nebraska, nyieun generasi pakasaban serikat alus-mayar sarta pertumbuhan ékonomi, sarta posisi Amérika Serikat meunang abad ka-21.

Husus, Undang-Undang Investasi Infrastruktur sareng Pakasaban bakal:

Perbaikan sareng ngawangun deui jalan sareng sasak urang kalayan fokus kana mitigasi perubahan iklim, daya tahan, equity, sareng kaamanan pikeun sadaya pangguna, kalebet pengendara sareng pejalan kaki.

Di Nebraska, aya 1,302 sasak sareng langkung ti 1,125 mil jalan raya dina kaayaan goréng. Kusabab 2011, waktos pasuliwer naek ku 6.6% di Nebraska, sarta rata-rata, unggal supir mayar $461 per taun dina waragad alatan nyetir di jalan merlukeun perbaikan. The Infrastructure Investment and Jobs Act mangrupikeun investasi sasak dédikasi tunggal panggedéna saprak pangwangunan sistem jalan raya antar nagara bagian.

Dumasar dana rumus waé, Nebraska bakal ngarepkeun nampi $2 milyar pikeun program anu dibagi-bagi jalan raya féderal sareng $225 juta pikeun ngagantian sasak sareng perbaikan dina Undang-undang Infrastruktur Investasi sareng Pekerjaan salami lima taun.

Nebraska ogé bisa bersaing pikeun $12,5 miliar Program Investasi Sasak pikeun sasak ékonomis signifikan jeung ampir $16 miliar waragad nasional dina tagihan dedicated kanggo proyék-proyék utama anu bakal nganteurkeun kauntungan ékonomi penting pikeun masarakat.

Ningkatkeun pilihan transportasi anu séhat sareng lestari pikeun jutaan Amerika.

Urang Nebraskan anu naek angkutan umum nyéépkeun 82,5% tambahan tina waktosna komuter sareng rumah tangga non-Bodas 4,7 kali langkung dipikaresep pikeun mudik ngalangkungan angkutan umum. 19% tina kandaraan transit di nagara éta geus kaliwat hirup mangpaat.

Dumasar dana rumus nyalira, Nebraska bakal ngaharepkeun nampi $186 juta salami lima taun dina Infrastruktur Investment and Jobs Act pikeun ningkatkeun pilihan angkot di sakuliah nagara.

Bangun jaringan pangecas EV pikeun ngagampangkeun perjalanan jarak jauh sareng nyayogikeun pilihan ngecas merenah.

Pangsa pasar AS tina penjualan kendaraan listrik plug-in (EV) ngan ukur sapertilu ukuran pasar EV Cina. Présidén percaya yén éta kedah robih. tagihanana investasi $7,5 milyar pikeun ngawangun kaluar jaringan nasional munggaran-kantos stasiun EV.

Nilai-nilai ieu perkiraan sareng tiasa robih dumasar kana data faktor anu diropéa unggal taun fiskal. Jumlah dana rumus transit tunduk kana parobahan tina sénsus 2020 atanapi tina data layanan transit taunan anu dilaporkeun ka Database Transit Nasional FTA.

Ieu mangrupikeun unsur kritis dina rencana Administrasi Biden-Harris pikeun ngagancangkeun nyoko EV pikeun ngatasi krisis iklim sareng ngadukung padamelan manufaktur domestik. Dina Investasi Infrastruktur sarta Act Jobs, Nebraska bakal ngaharepkeun pikeun nampa $30 juta leuwih lima taun pikeun ngarojong perluasan hiji jaringan ngecas EV di nagara.

Nebraska ogé bakal boga kasempetan pikeun nerapkeun $2,5 milyar dina waragad hibah dedicated ka EV ngecas.

Ngabantosan nyambungkeun unggal Amérika ka internét gancang-gancang anu dipercaya.

Internét broadband dipikabutuh pikeun urang Amerika pikeun ngalakukeun padamelan na, ilubiung sami dina diajar sakola, kasehatan, sareng tetep nyambung. Tapi 13% rumah tangga Nebraska teu gaduh langganan internét, sareng 2% Nebraskan cicing di daérah dimana, dina patokan FCC, teu aya infrastruktur pita lebar.

Dina Infrastruktur Investasi jeung Jobs Act, Nebraska bakal nampi alokasi minimum $100 juta pikeun mantuan nyadiakeun cakupan broadband sakuliah nagara, kaasup nyadiakeun aksés ka sahenteuna 33.650 Nebraskans anu ayeuna kakurangan. Sareng, dina Undang-Undang Investasi Infrastruktur sareng Pekerjaan, 449,000 atanapi 24% jalma di Nebraska bakal layak pikeun Benefit Konektipitas Affordability, anu bakal ngabantosan kulawarga berpendapatan rendah pikeun aksés internét.

Nyiapkeun langkung seueur infrastruktur urang pikeun dampak perubahan iklim, serangan cyber, jeung kajadian cuaca ekstrim.

Ti 2010 nepi ka 2020, Nebraska geus ngalaman 23 kajadian cuaca ekstrim, costing nagara nepi ka $20 milyar dina karuksakan. Dina Investasi Infrastruktur sarta Act Jobs, dumasar kana tingkat waragad rumus sajarah, Nebraska bakal ngaharepkeun pikeun nampa $16,8 juta leuwih lima taun ngajaga ngalawan wildfires na $12,7 juta ngajaga ngalawan cyberattacks.

Nebraskans ogé bakal nguntungkeun tina $3,5 miliar investasi nasional bersejarah bil di weatherization nu bakal ngurangan biaya énergi pikeun kulawarga.

Ngirimkeun cai nginum anu bersih ka unggal Amérika sareng ngaleungitkeun jasa kalungguhan bangsa garis jeung pipa.

Ayeuna, dugi ka 10 juta rumah tangga Amérika sareng 400,000 sakola sareng pusat perawatan budak kakurangan cai nginum anu aman. Dina Investasi Infrastruktur sarta Act Jobs, dumasar kana rumus dana revolving kaayaan tradisional, Nebraska bakal nyangka nampa $358 juta leuwih lima taun pikeun ngaronjatkeun infrastruktur cai sakuliah nagara jeung mastikeun yén bersih, cai nginum aman mangrupakeun hak di sakabeh komunitas.

Ningkatkeun bandara bangsa urang. Amérika Sarikat ngawangun aviation modern, tapi bandara urang katinggaleun jauh ti pesaing urang.

Dina Investasi Infrastruktur sarta Act Jobs, bandara di Nebraska bakal nampa kira $111 juta pikeun pangwangunan infrastruktur pikeun bandara leuwih lima taun.

Salami sababaraha dinten sareng minggu ka payun, kami bakal ngarepkeun nampi data tambihan ngeunaan pangaruh UU Investasi Prasarana sareng Pakasaban di Nebraska.

Ngawangun deui kerangka anu langkung saé bakal nganteurkeun pikeun Nebraska

Kerangka Build Back Better Présidén Biden bakal ngirangan biaya anu nahan kulawarga di Nebraska mangtaun-taun ku ngirangan pajeg sareng ngajantenkeun perawatan budak, perawatan bumi, pendidikan, perawatan kaséhatan, sareng perumahan langkung mirah.

Investasi ieu bakal nyayogikeun kasempetan diajar anyar pikeun murangkalih, ngabantosan sepuh sareng khususna sepuh anu damel pikeun nyumponan kabutuhan, sareng posisi ékonomi pikeun pertumbuhan anu langkung kuat pikeun taun-taun anu bakal datang. Kerangka ieu bakal nyiptakeun padamelan anu mayar anu saé pikeun warga Nebraska, merangan perubahan iklim, masihan budak urang hawa sareng cai anu langkung bersih, sareng ngajantenkeun Amérika janten pamimpin inovasi global sareng manufaktur abad ka-21.

Kerangka Build Back Better bakal:

Nganteurkeun investasi panggedena dina ngurus budak jeung atikan mimiti dina sajarah.

Nyadiakeun aksés ka perawatan anak affordable. Perawatan budak mangrupikeun galur utama pikeun kulawarga di Nebraska, dimana rata-rata biaya taunan pusat perawatan murangkalih pikeun balita nyaéta $11,700, hartosna kulawarga Nebraska sareng dua murangkalih rata-rata bakal nyéépkeun 25% tina panghasilanna pikeun ngurus budak. sataun.

Kurangna pilihan affordable ogé ngajadikeun hésé pikeun kolot, sarta hususna ibu, tetep dina pakasaban maranéhanana, contributing kana 17,8% gap gender dina partisipasi workforce antara indung jeung bapa di Nebraska.

Kerangka Build Back Better bakal ngaktifkeun Nebraska pikeun masihan aksés ka perawatan murangkalih pikeun 143,309 murangkalih (umur 0-5) per taun ti kulawarga anu ngagaduhan 2,5 kali panghasilan median nagara (sakitar $225,654 pikeun kulawarga 4) sareng mastikeun ieu. kulawarga mayar teu leuwih ti 7% panghasilan maranéhanana pikeun ngurus budak kualitas luhur.

Nyadiakeun universal, kualitas luhur, preschool gratis keur unggal 3- jeung 4 taun heubeul di Amérika.

Kiwari, ngan 15% tina 59,758 3- sareng 4 taun di Nebraska anu gaduh aksés ka prasekolah anu dibiayaan umum, sareng hargana sakitar $8,600 per taun kanggo anu henteu tiasa ngaksés program anu dibiayaan umum.

Kerangka Build Back Better bakal ngaktifkeun Nebraska pikeun ngalegaan aksés ka preschool gratis, kualitas luhur ka langkung ti 50,849 tambahan umur 3 sareng 4 taun per taun sareng ningkatkeun kualitas preschool pikeun murangkalih anu parantos ngadaptar.

Kolot bakal tiasa ngirim murangkalih ka tempat prasekolah anu dipikahoyong-ti sakola umum dugi ka panyadia perawatan anak ka Kepala Mimitian-ngarah kana kauntungan pendidikan seumur hirup, ngamungkinkeun langkung seueur kolot pikeun balik damel, sareng ngawangun yayasan anu langkung kuat pikeun masa depan Nebraska. daya saing ékonomi.

Jieun usaha pangbadagna pikeun merangan parobahan iklim dina sajarah Amérika.

Ti 2010 nepi ka 2020, Nebraska ngalaman 23 kajadian cuaca ekstrim, costing nepi ka $20 milyar dina karuksakan. The Build Back Better kerangka bakal nangtukeun Amérika Serikat dina kursus pikeun minuhan target iklim-a 50-52% réduksi dina émisi gas rumah kaca handap tingkat 2005. ku 2030-ku cara anu nyiptakeun padamelan serikat buruh anu mayar anu saé, tumuwuh industri domestik, sareng ngamajukeun kaadilan lingkungan.

Kerangka ieu ngagambarkeun investasi tunggal panggedéna dina ékonomi énergi bersih urang-di gedong, transportasi, industri, listrik, tatanén, sareng prakték pinter iklim di darat sareng cai urang. Sarta kerangka bakal nyieun Korps Iklim Sipil anyar nu bakal enlist rupa-rupa generasi Nebraskans dina conserving lemahna publik urang, bolstering resilience komunitas, sarta alamat iklim robah, sadayana bari nempatkeun alus-mayar jobs union dina jangkauan.

Dina énergi bersih sareng di séktor sanés, kerangka Build Back Better ogé bakal nguatkeun manufaktur domestik sareng ranté suplai pikeun barang-barang kritis, nguntungkeun usaha Amérika, pagawé, konsumen, sareng komunitas.

Potong pajeg jeung ngurangan sababaraha expenses pangbadagna pikeun pagawe jeung kulawarga.

Jieun atikan saluareun SMA leuwih affordable tur diaksés. Biaya rata-rata gelar 2 taun di Nebraska nyaéta $3,408 per taun, sareng $9,093 per taun kanggo gelar 4 taun, nyaring seueur anggaran murid. Back Better framework bakal ningkatkeun panghargaan Pell Grant maksimal ku $550 pikeun mahasiswa di lembaga nirlaba umum sareng swasta, ngadukung 31,413 mahasiswa di Nebraska anu ngandelkeun Pell.

Kerangka ieu ogé bakal investasi di lembaga anu ngalayanan minoritas sareng murid anu aranjeunna layani di sakuliah nagara, kalebet Hispanik Hideung Colleges and Universities (HBCUs), Tribal Colleges and Universities (TCUs), sareng Hispanic-serving institutions (HSIs).

Ngalatih pagawé Amérika pikeun padamelan masa depan.

Tina ékonomi panggedéna di dunya, Amérika Serikat mangrupikeun kadua pikeun investasi dina pangwangunan tenaga kerja, sareng dana pikeun program pelatihan padamelan federal parantos turun ampir satengah ti saprak 2001.

Kerangka Build Back Better investasi dina program pelatihan anu bakal nyiapkeun pagawé Nebraska pikeun padamelan kualitas luhur dina séktor anu ngembang gancang sapertos kaséhatan masarakat, perawatan budak, manufaktur, IT, sareng énergi bersih.

Nyadiakeun pilihan kadaharan bergizi pikeun barudak.

Tilu belas persén barudak di Nebraska cicing di rumah tangga anu teu aman pangan, ngabahayakeun kaséhatan jangka panjang sareng kamampuan pikeun suksés di sakola.

Kerangka Build Back Better bakal mastikeun yén kabutuhan gizi murangkalih Nebraska kapenuhan ku ngalegaan aksés ka tuangeun sakola gratis ka tambahan 122,000 murid salami taun sakola sareng nyayogikeun 160,512 murid sumber daya pikeun mésér tuangeun salami usum panas.

Ngurangan biaya perumahan sareng dilegakeun pilihan perumahan.

Sakitar 101,000 panyéwa di Nebraska kabeungbeuratan nyéwa, hartosna aranjeunna nyéépkeun langkung ti 30% panghasilanna pikeun nyéwa, sedengkeun kapamilikan bumi tetep teu tiasa dicapai pikeun seueur kulawarga. Kerangka Build Back Better bakal ngalegaan bantosan nyéwa pikeun panyewa Nebraska, bari ogé ningkatkeun pasokan perumahan kualitas luhur ngaliwatan pangwangunan sareng rehabilitasi langkung ti 1 juta unit perumahan anu mampu di sakumna.

Éta bakal nyumponan kabutuhan modal sadaya saham perumahan umum di Amérika sareng kalebet salah sahiji investasi panglegana dina bantosan pembayaran ka handap dina sajarah, ngamungkinkeun langkung seueur pembeli bumi generasi kahiji
meuli imah kahiji maranéhanana.

Ngalegaan liputan kasehatan sareng nurunkeun biaya.

Perawatan kaséhatan kedah janten hak, sanés hak istimewa, sareng warga Nebraska anu nyanghareupan panyawat henteu kedah hariwang ngeunaan kumaha aranjeunna badé mayar perawatan.

Kerangka Build Back Better bakal nutup celah liputan Medicaid pikeun ngabantosan jutaan warga Amerika nampi asuransi kaséhatan, ngalegaan dugi ka 2025 pangurangan premium asuransi kaséhatan American Rescue Plan pikeun anu mésér liputan nyalira, sareng ngabantosan warga Amerika anu langkung kolot.
aksés perawatan dédéngéan affordable ku dilegakeun Medicare.

Di Nebraska, éta hartosna 18,000 jalma anu teu diasuransikeun bakal nampi liputan sareng 18,600 rata-rata bakal ngahémat ratusan dolar per taun.

Salaku tambahan, kerangka Build Back Better bakal ngadukung kaséhatan maternal sareng investasi dina kasiapan nasional pikeun pandémik anu bakal datang.

Rojongan kulawarga anu peryogi perawatan jangka panjang.

Kabutuhan pikeun perawatan anu berkualitas luhur, tiasa diaksés, sareng terjangkau pikeun warga Amerika anu langkung kolot sareng warga Amerika anu cacad ngan ukur ningkat, tapi biaya anu luhur sareng kakurangan perawatan nyababkeun seueur anu ngandelkeun kulawarga pikeun perawatan anu teu dibayar.

Ngawangun deui kerangka Leuwih alus bakal dilegakeun aksés ka home- sarta perawatan dumasar-komunitas ka leuwih ti warga senior Nebraska sarta warga ditumpurkeun, sarta ngaronjatkeun kualitas sarta gajih jobs caregiving.

Potong pajeg pikeun kulawarga jeung pagawe.

Sateuacan pandémik, 9% murangkalih di handapeun umur 18 taun di Nebraska hirup dina kamiskinan. The Build Back Better kerangka bakal bolster
kaamanan finansial sarta spur pertumbuhan ékonomi di Nebraska ku ngurangan pajeg dina kelas menengah jeung maranéhanana striving pikeun megatkeun kana eta.

Kerangka bakal manjangkeun kanaékan Kredit Pajak Anak (CTC) tina $300/bulan per murangkalih sahandapeun 6 atanapi $250/bulan per murangkalih umur 6 dugi ka
17.

Ieu bakal neraskeun pangurangan kamiskinan budak sataun panggedéna dina sajarah. Sareng sacara kritis, perjanjian éta kalebet ngabalikeun duit permanén pikeun Kredit Pajak Anak, hartosna yén kulawarga anu paling peryogi bakal teras nampi Kredit Pajak Anak pinuh dina jangka panjang.

kerangka ogé bakal nyadiakeun motong pajeg nepi ka $1.500 di motong pajeg pikeun
101,000 pagawe-gaji rendah di Nebraska ku ngalegaan ékspansi Kredit Pajak Panghasilan (EITC) Amérika Rescue Plan.