LEMBAR FAKTA: Kumaha Présidén Biden Ngawangun Agenda Langkung Hadé Ngabantosan Komunitas Padesaan

Sataun katukang, sareng nagara éta di parapatan jalan, Présidén Biden nampilkeun na Build Back Better agenda. Nyanghareupan pandemi anu marak, turunna ékonomi anu teu pernah dilakukeun, krisis iklim anu jero, sareng ketidakadilan ras anu tetep, Présidén Biden negeskeun agenda anu ambisius anu bakal nempatkeun Amérika sanés ngan ukur balik deui ka tempat urang, tapi ngawangun deui anu langkung saé ka arah anu langkung sustainable, tahan banting, adil , sareng masa depan anu sejahtera.

The Build Back Better Agenda kalebet Rencana Kulawarga Amérika Présidén Biden sareng elemen-elemen penting tina Rencana Padamelan Amérika anu henteu kalebet dina Undang-Undang Infrastruktur Bipartisan sareng Investasi. Di Washington, proposal ieu dikenal salaku "rekonsiliasi." Tapi garis handapna mangrupikeun rencana anu bakal nyiptakeun padamelan, motong pajak, sareng biaya anu langkung handap pikeun kulawarga anu damel - sadayana dibayar ku ngajantenkeun kode pajak langkung adil sareng ngajantenkeun perusahaan paling beunghar sareng perusahaan ageung mayar saham anu saéna.

BIASA LEUWIH

Biaya Narkoba Resep Nurunkeun. Urang Amerika mayar 2-3 kali langkung seueur pikeun ubar resépna tibatan jalma-jalma di nagara-nagara jegud anu sanés, sareng ampir 1 ti 4 urang Amérika bajoang pikeun nyayogikeun ubar resép. Rencana Présidén Biden bakal nurunkeun biaya ubar resép pikeun urang Amérika ku ngantep Medicare negosiasi harga narkoba, janten konsumén moal aya deui anu dipikahoyong ku perusahaan farmasi.

Waragad Perawatan Barudak handap. Barudak désa kurang kamungkinan kana daptar program pra-K tibatan barudak kota sareng pinggiran kota, sareng sapertilu murangkalih padesaan lebet taman kanak-kanak tanpa nampi pra-K. Rencana Présidén Biden nurunkeun biaya perawatan budak sareng ngajantenkeun prasekolah universal janten kanyataan, nyayogikeun aksés ka kolot pikeun program kualitas luhur dina setting anu dipikahoyong. Build Back Better Agenda ogé bakal ngalaksanakeun 12 minggu cuti kulawarga sareng cuti médis, pikeun ngabantosan ningkatkeun kasihatan ibu-ibu énggal sareng ngirangan karugian gaji.

Waragad Perawatan Kaséhatan Handap. Langkung ti 12 persén jalma anu cicing di kabupatén désa anu lengkep henteu ngagaduhan asuransi kasehatan sateuacan Présidén Biden nyandak jabatan, sinyalna dina Act Affordable Care Act (bahkan kalayan subsidi premium ACA) mahal teuing kanggo seueur kulawarga, sareng ampir 2.2 juta jalma dikonci sinyalna kusabab nagara aranjeunna nolak mekarkeun Medicaid. Rencana Présidén Biden nurunkeun biaya kasehatan pikeun anu mésér sinyalna ngalangkungan ACA ku ngalegaan tabungan biaya Rencana Nyalametkeun Amérika, nyayogikeun bantuan premium anu nurunkeun biaya asuransi kasihatan rata-rata $50 per jalma per bulan langkung ti 9 juta jalma.

Biaya Pendidikan Tinggi Langkung handap. Atikan saluareun SMA beuki penting pikeun suksés dina ékonomi abad ka-21, sanajan éta geus teu kawasa pikeun loba kulawarga. Build Back Better Agenda bakal nyayogikeun dua taun kuliah komunitas gratis-naekeun panghasilan lulusan SMA gaji low ku ampir $6,000 per taun. Rencana Présidén Biden ogé ningkatkeun penghargaan Pell Grant maksimal ku ampir $1,500, sareng diinvestasikan miliaran dina SPP disubsidi pikeun mahasiswa panghasilan rendah sareng menengah di Universitas Hideung Colleges sareng Universitas, Universitas Tribal sareng Universitas, sareng lembaga anu ngalayanan minoritas.

Biaya Perumahan Handap. Hiji tina opat panyewa désa mayar langkung satengah pendapatanna dina séwa. Investasi Rencana ngabantosan ngirangan biaya perumahan sareng ningkatkeun suplai perumahan anu lumayan ngalangkungan kiridit pajeg sareng pembiayaan pamaréntah, kalebet ngawangun sareng ngaréhabilitasi langkung ti sajuta unit perumahan anu mampuh sareng langkung ti 500,000 bumi kulawarga anu tiasa dianggo. Éta ogé bakal ngalakukeun investasi pikeun melestarikan perumahan umum anu aya ogé ngaleungitkeun cet dumasar-timbel tina unit perumahan.

PAJAKAN POTONGAN

Potongan Pajak pikeun Kulawarga sareng Barudak. 16,4 persén urang padesaan ragrag handapeun garis kamiskinan, berjuang mayar biaya sapertos tuangeun, nyéwa, kasehatan sareng transportasi pikeun kulawargana. Rencana Présidén Biden bakal manjangan ékspansi Kiridit Pajak Anak dina Rencana Nyalametkeun Amérika, nurunkeun pajak pikeun kulawarga kelas menengah ku nyayogikeun kulawarga langkung ti 66 juta murangkalih sareng diperkirakeun 10,4 juta padumuk désa di peuntas Amérika Serikat potongan pajak utama - nguntungkeun 45 persén barudak ti padesaan.

Potongan Pajak pikeun Buruh Tanpa Barudak. Agenda Présidén sacara permanen ngalegaan kanaékan Rencana Nyalametkeun Amérika kana Kredit Pajak Penghasilan Penghasilan tina $543 ka $1,502. Ieu bakal nguntungkeun sakitar 17 juta padamel gaji low, kalebet kasir, tukang masak, supir pangiriman, padamel persiapan tuangeun, sareng panyawat perawatan murangkalih.

NYiptakeun Padamelan

Pangembangan Ékonomi Lokal-Dipimpin. Seueur perekonomian padesaan terus bajoang sareng leungitna damel jangka panjang sareng transisi ékonomi. Rencana Présidén bakal nyiptakeun Program Kemitraan Padesaan anu anyar pikeun nguatkeun daérah padesaan, kalebet Bangsa Suku sareng daérah, kalayan sumber daya pikeun narik, ngaksés, sareng ngungkit sumberdaya féderal, swasta, sareng filantropi; mingpin proyék pangwangunan stratégis jeung épéktip; sareng nyiptakeun hasil anu penting pikeun komunitas.

Latihan Tenaga Kerja. A.S. sacara kronis nginvestasikan dina pamekaran tanaga kerja, sareng jutaan padamelan parantos teu dieusian dina séktor anu tumuh sapertos konstruksi sareng perawatan kaséhatan. Ngalangkungan karir kualitas luhur sareng jalur pendidikan téknis sareng Apprenticeship Didaptarkeun, Présidén Biden's Build Back Better Agenda bakal nanem modal dina program palatihan anu bakal nyiapkeun jutaan padamel Amérika pikeun padamelan bermutu di séktor anu ngembang.

Padamelan Energi Bersih. Nalika Présidén Biden mikirkeun parobihan iklim, anjeunna panginten padamelan. Pikeun posisi Amérika Serikat pikeun ngungkulan krisis iklim sareng majukeun kaadilan lingkungan, rencana Présidén bakal nyiptakeun padamelan anu mayar, padamelan union, netepkeun efisiensi énergi sareng standar énergi bersih, ngagedéan sareng manjangan kiridit pajak kendaraan listrik sareng listrik, sareng miluan anu énggal Korps Iklim Sipil. Salaku bagian tina Undang-Undang Inovasi sareng Kompetisi AS, Build Back Better Agenda ogé bakal mulangkeun pabrik Amérika Serikat sareng investasi R&D — kalebet investasi kritis pikeun bersaing dina énergi bersih.

Investasi di Guru sareng Sakola. Malah sateuacan pandemi, sakola urang nyanghareupan kurangna guru dina 100.000, ngaruksak pendidikan barudak sareng murid urang warna khususna. Guru désa gaduh gaji awal rata-rata anu langkung ti $7,000 kirang ti réncang suburban na. Présidén Biden's Back Back Better Agenda bakal ningkatkeun prasarana sakola, ngabahas kakurangan guru sareng ningkatkeun persiapan guru, ngagedékeun tuangeun sakola gratis ka tambahan 9,3 juta murangkalih salami taun ajaran sareng ngabantosan kulawarga mésér tuang nalika usum panas.

Maca ngeunaan Présidén's Build Back Better Better Agenda di dieu.

###

Siga tulisan ieu?

Bagikeun dina facebook
Bagikeun dina twitter
Bagikeun dina linkedin