Siaran Pers: NDP's Kleeb, pamimpin non-partisan anu sanés, nyerang tindakan GOP nyerang sistem pamilih Nebraska

Pupuhu Nebraska Democratic Party Jane Kleeb nyerang dua tindakan GOP nyerang sistem Nebraska anu didangukeun Rebo ku Pamaréntah Pamaréntah, Komite Urusan Militér sareng Samaun.

Sakumaha dilaporkeun ku Omaha World-Herald, Sén Sen. Julie Slama parantos ngenalkeun tagihan anu meryogikeun pamilih pikeun nunjukkeun KTP pikeun milih sora sareng tindakan anu sanés pikeun ngarobih cara Nebraska ngaalokasikeun lima sora Electoral College na - sistem unik anu masihan sora ka pamaréntah perwakilan.

"Ukuran anu didorong ku Sén Slama sareng Gubernur Ricketts mangrupikeun serangan républik Republik dina Démokrasi anu adil sareng wawakil," saur Kursi Kleeb. "Tagihanana ditujukeun pikeun pamilih anu teu dipilih, polos sareng saderhana. Taun demi taun, Partai Republik nuju buku maén anu tiasa diprediksi anu tujuanna tetep dijaga hiji-pihak di penjuru nagara tibatan ngagedékeun hak sora sareng aksés sora. " 

Ukuran tinju anu ditujukeun nyaéta LB76, anu bakal ngarobih sistem Pamilih Pamilih Neberaska janten juara-nyandak-sadayana.

Keragaman sora-sora anu teu partisan ngajelaskeun yén tagihanana kedah ditolak.

ACLU's Danielle Conrad nyatet yén tindakan anu sami parantos diéléhkeun 16 kali dina Déwan. 

"Nebraskan pantes tiasa nyalonkeun sora anu bermakna. Sakumaha urang nyusun kursus urang nyalira di Unicameral, urang ngagaduhan hak salaku nagara… pikeun nyusun kursus urang sorangan ”sareng sistem Voting Electoral urang. "Pamilih anu urang ngobrolkeun pisan gumbira ngeunaan cara Nebraska ngalungkeun Sora Pamilihan," saur Sén Conrad.

Tilas Sén Al Sadikin nyaksian yén "pemenang anu nyandak-sadaya sistem milih pamilih."

Sistem Nebraska "kedah janten modél pikeun bangsa," saur Davis. "Kami gaduh sistem anu saé, hayu urang tinggalkeun nyalira."

Preston Love, Jr, aktivis komunitas anu parantos lami di Omaha Kalér anu lumpat salaku calon panulis Démokratik taun kamari pikeun Sénat AS, ogé nyaksian.

"Kuring nangtang nagara Nebraska pikeun mikawanoh yén ku cara neken sareng ngagerakeun mékanisme ieu, pikeun neken sora-sora seueur, sareng khususna, jalma-jalma warna, anjeun nyerang Démokrasi di nagara Nebraska," saur Cinta ngeunaan duanana ukuran.

Sén Megan Hunt, anggota panitia, nyatakeun skeptisisme ngeunaan ukuran Voter ID.

"Kumaha anjeun ngajamin hiji pamilih henteu bakal dipilih? saurna. "Éta bakal janten ngimpina."

Diréktur eksekutif Karen Bell-Dancy tina Lincoln YWCA, nyarios: "Pendukung undang-undang ID pamilih ... gagal ngahasilkeun bukti panipuan pamilih anu nyebar," saur anjeunna. "Proposal ieu pikeun solusi pikeun milarian masalah."

###

Siga tulisan ieu?

Bagikeun dina facebook
Bagikeun dina twitter
Bagikeun dina linkedin