Kaluaran Pers: Nebraska Democratic Party nungtut yén Chris Janicek lungsur tina lomba Sénat saatos keluhan pelecehan seksual

Pejabat Nebraska Democratic Party parantos maréntahkeun calon Calon Sénat AS Chris Janicek mundur tina balap senat saatos ngulas komentar anu henteu pantes séksual ngeunaan anggota staf nalika téks grup diantara kampanye Janicek.

Dina rapat Kemis kamari, Patugas NDP Statewide maréntahkeun Janicek nolak nominasi Sénat Démokratik. Ieu bakal ngabutuhkeun formulir pikeun diajukeun ku Janicek sareng Sekretaris Nagara Nebraska supados nami na dikaluarkeun tina kartu suara Nopémber. Partéi ieu ngagaduhan kamampuan ngagentos nami na dina sora kanggo pamilihan umum 3 Nopémber upami anjeunna mundur sareng ngarengsekeun dokumen sareng Sekretaris Nagara.

Janicek ngawartosan NDP yén anjeunna moal mundur dina Senén, tenggat waktos anu disatujuan ku pamimpin partai sareng Janicek salami rapat minggu kamari.

Anggota staf Janicek, anu parantos angkat ti kampanye, ngirimkeun salinan pesen téks minggu kamari ka pésta éta sareng ngajukeun keluhan resmi ka NDP dina Senén siang, ngagunakeun prosés Code of Conduct anu dilumangsungkeun dina partai di 2019.

Senén sonten, Komite Eksekutif Nagara NDP (detik) patepung sareng milih sacara bulat pikeun narik sadaya sumber pésta ti kampanye Chris Janicek. Teu aya Anggota SEC anu ngadukung Janicek tetep dina balapan.

"Partéy Démokratik kami henteu kasabaran pikeun pelecehan seksual," saur Pupuhu NDP Jane Kleeb. "Partéi kami moal manjangkeun sumber daya atanapi jinis dukungan naon waé pikeun calon anu ngalanggar kode tingkah laku urang sareng henteu ngubaran lalaki sareng awéwé kalayan martabat sareng hormat anu pantes."

###

Siga tulisan ieu?

Bagikeun dina facebook
Bagikeun dina twitter
Bagikeun dina linkedin