Kaluaran pers: NDP's Ligon ngabantah upaya petisi penekanan pamilih

Démokrat Nebraska top dinten Rebo mutuskeun usaha anu dipimpin GOP pikeun ngaluncurkeun drive petisi anu ngabutuhkeun pamilih pikeun nunjukkeun KTP sateuacan milih kartu suara.

Panitia petisi ngirimkeun usul basa usulan awal minggu ieu ka Sekretaris Nagara Nebraska.

"Ieu mangrupikeun upaya Partéy Républik pikeun ngawatesan sareng ngahalangan pamilih pikeun ngiringan pamilihan bébas sareng adil," saur Komite Nasional Démokratik Charlene Ligon "Nebraska Democratic Party sabalikna tina serangan ieu ngeunaan hak-hak pamilihan umum."

Indung Ligon, aktivis hak milih Evelyn T. Butts, nyandak kasus Virginia ka Mahkamah Agung AS di 1966 anu ngagugulung pajak polling anu dirancang khusus pikeun ngaluarkeun jalma-jalma miskin tina milih.

Siga tulisan ieu?

Bagikeun dina facebook
Bagikeun dina twitter
Bagikeun dina linkedin