Gariswanci

  • Bubuka
  • Latihan
  • Para utusan
  • Gariswanci
  • Background: Understanding the Process

Bubuka

Unggal opat taun, pamilihan Présidén Amérika Serikat dilaksanakeun. Salaku bagian tina prosés éta, unggal partéy pulitik ngalaksanakeun pamilihan primér pikeun mutuskeun calon mana anu maju.

Salaku bagian tina prosés primér ieu, unggal nagara bagian tanggung jawab pikeun milih sabak delegasi anu bakal ngawakilan nagara dina Konvénsi Nasional Démokratik. Rencana Pamilihan Delegasi nempatkeun outline kumaha Delegasi ieu bakal kapilih.

Pikeun mastikeun prosésna adil sareng transparan, masarakat didorong pikeun ngiringan koméntar umum. Periode koméntar umum lumangsung 30 dinten, dimimitian dina 30 Maret sareng ditungtungan dina 29 April 2023. Rencana Pamilihan Delegasi terakhir di handap.

The State Convention is June 7-9 in Hastings, Nebraska.

The National Convention is August 19-22 in Chicago, Illinois.

If you have an ADA request, please make sure to complete the county convention form if you are attending your local meeting. If you become a state convention delegate, there is a form you will also be sent to request reasonable accommodations. If you plan to attend the state convention as a guest, and not an elected delegate, then please contact our office with requests.

Upami anjeun ngagaduhan patarosan ngeunaan Rencana Pamilihan Delegasi atanapi Prosés Pamilihan Delegasi punten email info@nebraskademocrats.org, atanapi nelepon kantor kami di 402-434-2180.

Quick links to forms

– County Convention Info (for county chairs only), due on February 16, 2024

– Declaration of National Delegate Candidacy (will be posted on April 26), due on May 31

Register for your County Convention, due 48 hours before your convention. This will expedite your attendance. This also informs us of any ADA request.

– Starting May 18, Register for the State Convention (delegates elected at the county level only)

Latihan

Nebraska Democratic Party bakal nyayogikeun pelatihan pikeun anu hoyong janten delegasi, yén pelatihan bakal kaharti jalma-jalma anu teu acan terang dina struktur sareng prosés partéy. Sadayana wilujeng sumping!

Kami bakal nyayogikeun sesi pelatihan pribadi sareng online. 

Training Dates:

Para utusan

Nebraska bakal ngirim delegasi vibrant sarta rupa-rupa 34 Nebraska Demokrat ka Chicago pikeun Konvénsi Nasional.

  • Kursi Kleeb, Wakil Ketua Kaminiski, Panitia Ligon, Panitia Flowerday, sareng Anggota DNC Dunixi Guereca mangrupikeun delegasi otomatis.
  • Sésana delegasi bakal diwangun ku 20 delegasi tingkat kabupaten dialokasikeun diantara tilu distrik kongres urang, 
  • 3 Delegasi Pamimpin Partéi sareng Pejabat Terpilih (PLEO), 
  • sareng 6 delegasi ageung, sadayana bakal kapilih dina Konvénsi Nagara NDP. Urang ogé bakal milih 2 alternatip tingkat kabupaten.

Gariswanci

  • February 16, 2024 – Counties must certify their County Convention dates with the NDP
  • April 26, 2024 – National Delegate Application Available
  • May 14, 2024 – Presidential Primary
    • NOTE: You must vote in the Democratic Primary to participate in the National Delegate process
  • May 18-28, 2024 – County Conventions
  • May 31, 2024 – National Delegate Application closes at 5 pm
  • June 7-9, 2024 – State Convention, Hastings Nebraska
  • August 19-22 – National Conventions, Chicago Illinois

Background: Understanding the Process

Rencana Seleksi Delegasi disusun ku Panitia Khusus Nebraska Democratic Party pikeun Rencana Seleksi Delegasi. Komite Nasional Démokratik (DNC) nyayogikeun yén garis waktos sareng set pedoman khusus kedah diturutan pikeun Rencana Pamilihan Delegasi.

Panitia ieu dipingpin ku Trevor Fitzgerald, anu ngajabat salaku Ketua Panitia Aturan NDP. Pupuhu Fitzgerald, kitu ogé hiji panitia dalapan anggota lianna, patepung ngaliwatan runtuyan rapat dina raraga ngumpul draf Rencana Pamilihan Delegasi anu geus disadiakeun.

Komite Pusat Propinsi milih masihan wewenang ka Komite Eksekutif Propinsi pikeun approve draf rencana. SEC milih unanimously on March 29, 2023, approve draf rencana. Inpo tambahan ngeunaan prosés lumangsung ieu di handap.

Anggota Panitia Rencana Pamilihan Delegasi

  • Trevor Fitzgerald
  • Patty Perancis
  • Stephanie Matejka 
  • Charlene Ligon
  • Ben Cass 
  • Millie Worthington
  • Jennifer Norris 
  • Kuburan Shannon
  • Kathy Jensen

Anggota Panitia Inklusi

  • Cynthia LaMere
  • Larissa Schultz
  • Charlene Ligon
  • Zachary Mora James
  • Pendeta Janet Banks
  • Michael Marcheck
  • Adrian Sanchez
  • Earlen Gutierrez
  • Cori Villegas

Dokumén Rencana Pamilihan utusan

Rencana Pamilihan Delegasi sareng dokumén pangrojong dikirimkeun ka DNC dina 1 Méi 2023 sareng disatujuan dina Oktober 2023.

DSP Process Timeline

  • SEC nyatujuan draf rencana dina 1 Méi 2023.
  • Rencanana dikirim ka DNC pikeun ditinjau dina 3 Mei 2023.
  • DNC marios rencana éta sareng kalayan sababaraha koréksi anu dilakukeun ku NDP, rencana éta disatujuan dina Oktober 2023.
  • Dina bulan-bulan anu bakal datang urang bakal ngalebetkeun inpormasi ngeunaan cara ngirimkeun dokumen salaku léngkah munggaran dina nyobian janten utusan ka Konvénsi Nagara sareng Nasional.
  • Partai Nagara bakal ngayakeun pelatihan online sareng pribadi
  • Pihak County bakal ngarencanakeun sareng ngayakeun konvénsi kabupatenna sareng milih Delegasi Konvénsi Nagara ti 18 Mei- 28 Mei.
  • Partéy Nagara bakal ngayakeun Konvénsi Nagara dimana Delegasi Nasional dipilih