LEMBAR FAKTA: Présidén Biden ngumumkeun Pangrojong pikeun Kerangka Prasarana Bipartisan

Dinten ayeuna, Présidén Biden sareng Wakil Présidén Harris ngumumkeun dukunganna pikeun Kerangka Prasarana Bipartisan, mangrupikeun investasi jangka panjang pangageungna dina infrastruktur sareng daya saing urang dina ampir saabad - mangrupikeun investasi anu bakal ngajantenkeun ékonomi urang langkung sustainable, tahan banting, sareng adil.

Présidén sumping ngajangjikeun pikeun milarian paduan umum pikeun ngalaksanakeun hal - sareng anjeunna nuju ngajantenkeun janji éta.

Kerangka Prasarana Bipartisan $1.2 triliun mangrupikeun léngkah kritis dina ngalaksanakeun visi Présidén Biden Build Back Better. Rencana ngadamel Investasi anu transformasional sareng bersejarah dina infrastruktur transportasi bersih, infrastruktur cai bersih, infrastruktur broadband universal, infrastruktur kakuatan bersih, pamulihan polusi warisan, sareng ketahanan kana perubahan iklim. Kumulatif ngalangkungan daérah-daérah ieu, Kerangka Kerja invests dua per tilu sumberdaya anu diusulkeun ku Présidén dina Rencana Padamelan Amérika na.

Présidén Biden yakin yén urang kedah nanem modal di nagara urang sareng di masarakat urang, nyiptakeun padamelan padamelan anu mayar, nungkulan krisis iklim, sareng mekarkeun ékonomi sacara lestari, sareng sacara merata salami sababaraha dekade ka payun. Kerangka Prasarana Bipartisan mangrupikeun léngkah kritis dina ngahontal tujuan ieu.

Présidén Biden yakin yén kami aya dina titik inflasi antara démokrasi sareng otokrasi. Dina momen ieu dina sajarah urang, Présidén Biden yakin yén urang kedah nunjukkeun ka dunya yén démokrasi Amérika tiasa nganteurkeun pikeun urang Amérika. Kiwari, Présidén nunjukkeun yén démokrasi tiasa nganteurkeun hasilna. Kerangka ieu bakal nempatkeun pagawé Amérika, patani, sareng usaha - alit sareng alit - pikeun bersaing sareng meunang dina abad 21.

Masih, aya deui padamelan anu kedah dilakukeun - pikeun numuhkkeun ékonomi urang, nyiptakeun padamelan, ningkatkeun standar hirup, ngirangan polusi iklim, sareng mastikeun langkung seueur urang Amérika tiasa ilubiung sacara lengkep sareng sami dina ékonomi urang. Présidén Biden tetep komitmen pikeun agenda komprehensif anu ditetepkeun dina Rencana Padamelan Amérika sareng Rencana Kulawarga Amérika. Anjeunna bakal damel sareng Kongrés pikeun ngawangun Kerangka Prasarana Bipartisan dina panerapan anu ngalir sasarengan, sareng anjeunna didorong yén duanana DPR sareng Sénat damel dina rencana anggaran anu bakal dilakukeun.

Tapi démokrasi peryogi kompromi. Kerangka Prasarana Bipartisan anu bersejarah bakal ngajantenkeun kahirupan langkung saé pikeun jutaan urang Amérika, nyiptakeun generasi padamelan padamelan anu mayar sareng pertumbuhan ékonomi, sareng posisi Amérika Serikat kéngingkeun abad ka-21, kalebet kana seueur téknologi konci anu diperyogikeun pikeun merangan iklim krisis. Éta anu dipilih ku Présidén Biden sareng Wakil Présidén Harris.

Présidén nyauran Kongrés pikeun ngalirkeun Kerangka Prasarana Bipartisan sareng kirimkeun ka méja na, sareng lulus résolusi anggaran sareng panerapan anu ngajantenkeun pinuh ngawangun Wawasan Langkung Hadé na kanyataan.

Kerangka Prasarana Bipartisan bakal:

  • Ningkatkeun pilihan transportasi anu séhat sareng sustainable pikeun jutaan urang Amérika ku modérenisasi sareng ngembangna jaringan transit sareng rél di panjuru nagara, bari ngirangan émisi gas rumah kaca. Rencana mangrupikeun investasi féderal panggedéna dina angkutan umum dina sajarah sareng mangrupikeun investasi féderal panggedéna dina rel panumpang saprak didamelna Amtrak.

  •  Ngalereskeun sareng ngawangun jalan sareng jambatan urang kalayan fokus kana mitigasi perubahan iklim, ketahanan, kaadilan, sareng kaamanan pikeun sadaya pangguna, kalebet pengendara sepeda sareng pejalan kaki. Kerangka Prasarana Bipartisan mangrupikeun investasi jambatan khusus anu paling ageung saprak pangwangunan sistem jalan raya antar nagara.

  • Ngawangun jaringan nasional pangisi daya kendaraan listrik (EV) sapanjang jalan raya sareng di komunitas padesaan sareng dirugikeun. Investasi panggedéna pikeun infrastruktur EV dina sajarah, Kerangka Prasarana Bipartisan bakal ngahontal tujuan Présidén ngawangun 500.000 carjer EV.

  • Éléktribusi rébuan beus sakola sareng transit di panjuru nagara pikeun ngirangan émisi anu ngabahayakeun sareng ngajalankeun pabrikan domestik tina émisi sareng komponén émisi.

  • Ngaleungitkeun jalur layanan pipa sareng pipa nagara, nganteurkeun cai nginum anu bersih dugi ka sapuluh juta kulawarga Amérika sareng langkung ti 400,000 sakola sareng fasilitas perawatan murangkalih anu ayeuna henteu gaduhna, kalebet di bangsa Suku sareng komunitas anu kirang rugi. Rencana mangrupikeun investasi anu paling ageung pikeun cai nginum anu bersih sareng infrastruktur cai limbah dina sajarah Amérika.

  • Sambungkeun unggal urang Amérika kana internét gancang-gancang anu dipercaya, sapertos pamaréntah féderal ngalakukeun upaya bersejarah pikeun nyayogikeun listrik ka unggal urang Amérika ampir saratus taun ka pengker. Kerangka ogé bakal ngirangan harga pikeun layanan internét sareng nutup pamisahan digital.

  • Ningkatkeun infrastruktur listrik urang, kalebet ku ngawangun rébuan mil anyar, saluran transmisi anu tahan banting pikeun ngagampangkeun ékspansi énergi anu terbarukan, kalebet ngalangkungan Otoritas Grid énggal. Rencana mangrupikeun investasi anu paling ageung pikeun transmisi énergi bersih dina sajarah Amérika.

  • Nyiptakeun anu munggaran ti Otoritas Pembiayaan Infrastruktur na anu bakal ngungkit milyaran dolar kana transportasi anu bersih sareng énergi bersih.

  • Jantenkeun inpéstasi panggedéna dina ngatasi polusi warisan dina sajarah Amérika, usaha ngabersihkeun anu bakal nyiptakeun padamelan union anu mayar sareng maju kaadilan lingkungan.

  • Nyiapkeun langkung seueur infrastruktur urang pikeun pangaruh parobihan iklim, serangan siber, sareng kajadian cuaca anu ekstrim. Kerangka mangrupikeun investasi anu paling ageung dina katahanan sistem fisik sareng alam dina sajarah Amérika.

Kerangka Kerja, anu bakal ngahasilkeun manpaat ékonomi anu signifikan sareng pangembalian, dibiayaan ngalangkungan kombinasi nutup lolongkrang pajeg, Mindahkeun dana bantuan darurat anu teu dibayar, biaya pangguna perusahaan anu ditargetkeun, sareng pangaruh makroekonomis tina inpormasi infrastruktur.

 Kerangka Prasarana Bipartisan

Jumlah (milyaran)

Total: $579

Transportasi: $312

Jalan, sasak, proyék utama:  $109

Kaamanan: $11

Angkutan umum: $49

Panumpang na Rel Kargo: $66

Infrastruktur EV: $7.5

Beus listrik / transit: $7.5

Nyambungkeun komunitas: $1

Bandara: $25

Palabuan & saluran cai: $16

Pembiayaan Infrastruktur: $20

Infrastruktur séjén: $266

Infrastruktur cai: $55

Infrastruktur broadband: $65

Perbaikan lingkungan: $21

Infrastruktur kakuatan kaasup otoritas grid: $73

Panyimpenan Cai Kulon: $5

Ketahanan: $47

* Pangeluaran anyar + garis dasar (langkung ti 5 taun) = $973B

* Pangeluaran anyar + garis dasar (langkung ti 8 taun) = $1,209B

 Usul Sumber Pembiayaan pikeun Investasi Anyar

  • Ngurangan curang pajak IRS
  • Integritas program asuransi pangangguran
  • Alihan dana bantuan asuransi pangangguran anu henteu dianggo
  • Ngalereskeun dana bantuan anu henteu dianggo ti panerapan darurat darurat 2020
  • Investasi nagara sareng lokal pikeun infrastruktur broadband
  • Ngidinan nagara bagian pikeun ngajual atanapi mésér kiridit tol anu henteu dianggo pikeun infrastruktur
  • Ngalegaan béa béa pikeun pangguna
  • Balikkeun biaya Superfund pikeun bahan kimia
  • Lélang spéktrum 5G hasil
  • Manjangkeun seméster wajib
  • Dijual cadangan minyak bumi strategis
  • Kemitraan publik-swasta, beungkeut kagiatan swasta, obligasi mayar langsung sareng daur ulang asét pikeun investasi infrastruktur
  • Dampak Macroeconomic tina inpormasi infrastruktur

Siga tulisan ieu?

Bagikeun dina facebook
Bagikeun dina twitter
Bagikeun dina linkedin