Ben Nelson Inaugural Gala

The inaugural Nelson Gala is taking place on Oct. 14 in Omaha! 

Unggal taun Nebraska Democratic Party ngagungkeun pajabat kapilih, calon, pamimpin partéy sareng sukarelawan akar rumput anu ngawangun partéy urang. Sakitar dua puluh taun, acara taunan ieu disebut penggalangan dana Morrison Exon pikeun ngahargaan ka Gubernur Frank Morrison sareng Sen Jim Exon.

In 2022, the NDP decided it was time to honor one of our party titans — Sen.  Sen. Ben Nelson — and re-named the annual event the Nelson Gala. 

Salaku tambahan, kami ngarobih nami sababaraha panghargaan saatos pamimpin anu ngawangun partai kami.

The fundraiser taunan salawasna ngawengku Nebraska hébat sarta speaker nasional. Panyatur baheula kalebet Speaker Nancy Pelosi, Sekretaris Dalam Negeri Deb Haaland, Sekretaris Perhubungan Pete Buttigieg, Sénator Amy Klobuchar, Sénator Elizabeth Warren, Sénator Jeff Merkley, Sénator Ro Khanna, Perwakilan Cori Bush sareng Jaksa Agung Minnesota Keith Ellison.

About Ben Nelson

Sen Ben Nelson dilayanan kaayaan urang salaku gubernur ti 1991 ka 1999 sarta salaku Sénator AS ti 2001 nepi ka 2013. Nelson ngadegkeun program CHIP mastikeun kids di nagara urang miboga aksés ka asuransi kaséhatan. A jawara pikeun lingkungan jeung hak milik, Nelson nampik a dump runtah nuklir ti keur diwangun di Boyd County.

Katerangan pangajén

Dina taun 2018 sareng 2022, NDP namina deui panghargaan pikeun ngahargaan pamimpin Démokratik. Pupuhu Jane Kleeb sareng tim kapamimpinan percaya yén pentingna urang ngahormatan pamimpin Nebraska dina nami panghargaan urang. Catet yén panampi panghargaan katukang masih didaptarkeun di handap kalayan nami panghargaan anu ditampi taun éta.

Nyalonkeun batur pikeun pangajén. Deadline nyaéta Séptémber 14, 2022.

Preston Cinta Award

Pangajén Asih dipasrahkeun ka para relawan anu ngagambarkeun sumanget Nebraska Democratic Party. Panghargaan dipasihkeun ka individu anu teu bosen ngadukung Nebraska Democratic Party, partai kabupaten sareng kampanye calon. Penghargaan dipasihkeun ka hiji sukarelawan per Kacamatan Kongrés. 

Preston Cinta Jr., Wakil Ketua NDP, mangrupikeun advokat komunitas anu ngajabat salaku manajer kampanye Jesse Jackson salami 1984 primér Démokratik. Anjeunna mangrupikeun jalma hideung munggaran anu nampi dukungan partéy pulitik utama pikeun Sénat AS di Nebraska, sabab anjeunna disayogikeun ku NDP pikeun pamilihan sénat 2020 di Nebraska, nangtang Senat incumbent Ben Sasse. Mangtaun-taun, anjeunna gaduh dicokot ratusan jalma ngora déwasa dina tur sahiji landmark hak sipil di kidul ngaliwatan na Hideung Votes Matéri, tur Sajarah Hideung.

Schimek Quirk Award

The Schimek Quirk Award dibere ka sukarelawan pihak county anu digawé tirelessly ngamajukeun kagiatan jeung nilai Partéy Démokratik di county maranéhna. Pemenang pangajén nunjukkeun dedikasi pikeun jasa, integritas, pangatur infrastruktur pésta kabupatenna, sareng dukungan pikeun calon Démokratik lokal.

DiAnna Schimek, éta pupuhu NDP ti 1980 nepi ka 1984. Manéhna, kapilih dina 1988 ngawakilan 27 distrik législatif Nebraska sarta kapilih deui di 1992, 1996, 2000 jeung 2004. Manéhna diuk dina Usaha jeung Buruh jeung Urusan Urban komite kitu ogé Komite on Komite sarta chaired Pamaréntahan, Militér jeung Komite Urusan Samaun. Schimek sabagéan ageung nanggungjawaban kana panerapan metode Nebraska pikeun ngabagi sora pamilihan dina pamilihan présidén ku distrik kongres. Taun 2011, Schimek ditunjuk pikeun ngagentos Jane Snyder, anu mundur kusabab alesan kaséhatan, di Déwan Kota Lincoln. Anjeunna nyandak korsina dina 10 Oktober 2011 pikeun ngawakilan salah sahiji korsi anu ageung. Anjeunna henteu milarian pamilihan deui dina 2013.

Deb Quirk terang pentingna kampanye lokal sareng nampi pangalaman kahijina dina balapan Déwan Kota Hastings. Anjeunna tepang sareng salakina John nalika anjeunna damel dina kampanye présidén Jimmy Carter. Nalika bisnis kulawarga nyaéta Perusahaan Sapi Quirk, politik ogé bisnis kulawarga. Deb sareng John mangrupikeun kakuatan di Partai Démokratik nagara ogé di Adams County sareng CD3. Deb kapilih jadi korsi partéy nagara jeung dilayanan ti 1995-1998. Sanaos saatos janten ketua, Deb tetep aktip dina kagiatan partai lokal sareng NDP sareng calon. Salawasna kalayan nengetan detil sareng perencanaan strategis, mastikeun resolusi sareng gerakan dina bentuk anu leres, Deb sok janten juara pikeun désa Nebraska sareng ngajamin kabupaten désa sareng pamilih désa dina struktur pésta. 

Award Sunshine

Penghargaan Sunshine dipasihan ka individu anu dédikasi pikeun ningkatkeun Nebraska Democratic Party sareng komunitasna salaku sekutu pikeun nilai Démokratik urang. Pangajén dibuka pikeun sekutu anu damel atanapi janten sukarelawan di masarakat sareng henteu kedah ngalayanan dina peran partéy Démokratik. 

pangajén ieu dibikeun keur ngahargaan ka Carrie Howard, adina Sénator Sara Howard sarta putri Sénator Gwen Howard.

Anne Boyle Award

Penghargaan Anne Boyle dipasihan ka jalma ngora sahandapeun 35 (ngagunakeun kriteria umur Demokrat Muda) pikeun kagiatan sukarelawan luar biasa sareng partisipasi dina organisasi Demokrat Muda Nebraska sareng pihak nagara. 

Komisaris Anne Boyle éta awéwé munggaran pikeun ngawula ka Komisi Service Public jeung dilayanan tilu, istilah genep taun dimimitian dina 1996. Boyle éta korsi partéy nagara urang ti 1998 mun 2001. Boyle ieu komitmen pikeun ngangkat jalma ngora nepi na mentoring sasama Demokrat.

Mike Fahey Blok Kaptén Award

Panghargaan Mike Fahey dibere ka Kaptén Blok anu mana luhur tur saluareun dina usaha canvassing maranéhanana sarta ngobrol jeung tatanggana.

Mike Fahey nyandak kantor salaku walikota Omaha di 2001 sarta kapilih deui dina 2005. Anjeunna mangrupa anggota Walikota Ngalawan Koalisi Guns Illegal, usaha nyorong pikeun reformasi gun di tingkat lokal. Anjeunna jawab ngarobah bentang kota kalawan ngembangkeun anyar jeung komitmen revitalized mun neighborhoods. Dina ahir istilah Fahey di 2009, kota Omaha ngaranna bagian tina Webster Street puseur kota, antara 10th jeung 17th jalan, keur ngahargaan na.

Brad Ashford Award 

Penghargaan Brad Ashford dipasihan ka Sénator Nagara ayeuna anu nunjukkeun kayakinan, dukungan pikeun platform pésta sareng kapamimpinan di Unicameral.

Brad Ashford ngajabat di Legislatif Nebraska sareng Déwan Perwakilan AS ti Distrik Kongrés 2nd Nebraska. Anjeunna dilayanan di Legislatif ti 1987 ka 1995, sarta balik deui ka Legislatif di 2007 ka 2015. Brad Ashford ngéléhkeun 16-Arig incumbent Rep Lee Terry pikeun proudly ngawula kawentar "titik biru" Nebraska. Brad Ashford maot dina 2022 jeung taun dedicated hirupna ka nagara jeung nagara urang pikeun hadé kahirupan sakabéh Amerika.

Award Pimpinan Partai Nagara

Panghargaan Kursi Partai Nagara dipasihan ka jalma atanapi kelompok anu dipilih ku Ketua NDP.

Aula Kinérja Aula Frank LaMere

Frank LaMere Hall of Fame Award mangrupikeun panghargaan pangluhurna anu dipasihkeun ku Nebraska Democratic Party. Panghargaan dipasihkeun ka tilas atanapi ayeuna pejabat partai kabupaten anu kapilih, perwira partéy nagara atanapi pejabat anu kapilih anu didédikasikeun kana prinsip Nebraska Democratic Party sareng anu parantos nyumbang di luhur sareng saluareun sauran tugas ka Nebraska Democratic Party sareng masalah lokal anu mangaruhan. tingkat nagara jeung nasional.

Frank LaMere nyaéta Amérika Asalna munggaran anu ngawula salaku anggota Komite Nasional Démokratik sareng anjeunna ngadegkeun caucuses Amérika pribumi nagara sareng nasional. LaMere mangrupikeun pribumi Amérika pangpanjangna di DNC. Anjeunna mangrupikeun utusan ka Konvénsi Nasional Démokratik tujuh kali berturut-turut ti 1988 dugi ka 2012. LaMere ogé janten ketua asosiasi munggaran NDP. LaMere dedicated hirupna pikeun kaadilan sosial sarta mantuan nutup jualan bir ilegal di Whiteclay, NE, ngan meuntas wates ti Cemara Ridge Reservation India.

Panarima Award Anu Kaliwat

2021 

Penghargaan Sukarelawan CD1 Bob Kerrey: Chris McCoy pikeun ngagambarkeun sumanget sareng nilai Partéy Démokratik salaku sukarelawan anu luar biasa di Distrik Kongrés 1st.

Penghargaan Sukarelawan CD2 Bob Kerrey: Dulce Sherman pikeun ngagambarkeun sumanget sareng nilai Partéy Démokratik salaku sukarelawan anu luar biasa di Distrik Kongrés ka-2.

Penghargaan Sukarelawan CD3 Bob Kerrey: Marci Docekal pikeun ngagambarkeun sumanget sareng nilai Partéy Démokratik salaku sukarelawan anu luar biasa di Distrik Kongrés ka-3.

Ben Nelson County Party Award: Terry Sigler pikeun mingpin jalan di tingkat lokal dimana éta paling penting sareng pikeun nyumbangkeun kapamimpinan ka nagara bagian sareng Partéi Lincoln County.

Award Carrie Howard Sunshine: Meg Mikolajczyk pikeun janten advokat pikeun awéwé sareng ningkatkeun komunitas Nebraska anu langkung ageung bari nunjukkeun hormat pikeun anu peryogi panangan tambahan.

Anne Boyle Young Demokrat Award: Ben Cass pikeun nunjukkeun kagiatan sukarelawan anu luar biasa sareng komitmen kana nilai Démokratik urang salaku pamimpin ngora dina pésta nagara.

Award Sénator Sénat Propinsi: Sénator Machaela Cavanaugh pikeun nangtung pikeun ibu-ibu anu damel sareng nilai Démokratik urang salaku pamimpin anu luar biasa diantara sénator.

Penghargaan Kleeb Ketua Partéi Propinsi: Présidén AFL-CIO Propinsi Sue Martin pikeun ngajabat salaku pamimpin serikat konci anu ngangkat sora jalma-jalma anu damel sareng mangrupikeun sekutu pikeun sadayana Partéy Démokratik.

Aula Kinérja Aula Frank LaMere: Preston Love pikeun hirupna prestasi jeung komitmen ka pamilih, calon, pajabat kapilih, jeung partéy nagara bari exemplifying kecap jasa.

2020

Award Sukarelawan Bob Kerrey, CD1: Emma Craig

Award Sukarelawan Bob Kerrey, CD2: Awéwé Anu Ngajalankeun, Denise Blaya Powell + Leanne Prewitt

Award Sukarelawan Bob Kerrey, CD3: Korsi Kris Kinzie

Pangajén Relawan Pésta Ben Nelson County: Korsi Janet Chung

Award Carrie Howard Sunshine: Yolanda Chavez Nuncio

Anne Boyle Young Demokrat Award: James Michael Bowers

Award Sénator Sénat Propinsi: Sénator Carol Getih

Award Pimpinan Partai Nagara: Sénator Justin Wayne; Anggota Déwan Kimara Snipe; Korsi Kaukus Hideung Precious McKesson; Jasmine Harris; Alisha Shelton

Aula Kinérja Aula Frank LaMere: Trevor Fitzgerald

2019

Bob Kerrey CD1: Roger Eschliman

Bob Kerrey CD2: Lilia Franciskon

Bob Kerrey CD3: Haley Mazour

Partéi Ben Nelson County: Judy Vohland

Carrie Howard Sunshine: Lisa Fricke

Anne Boyle: Kaleb Rohrer

Anne Boyle: Krystal Fox

Korsi Nagara: The Women of CD1 - Pastor Janet Banks, Adelle Burk, Sydney Rae Butler, Janet Chung, Marthaellen Florence, Mary Harding, Jessica McClure, Megan Mikolajczyk, Michele Tilley, Christa Yoakum, Laurie Martinez

Aula Inohong Frank LaMere: Sénator Patty Pansing Brooks

2018

Bob Kerrey CD1: Shirl Mora James

Bob Kerrey CD2: Témbal Williams

Bob Kerrey CD3: Tom Genung sareng Dok Moore

John F. Kennedy: Zachary Mora James

Franklin Delano Roosevelt: Sénator Bob Kerrey

Cahaya panonpoe: Brian Mikkelsen

Démokrat Jasa Kathleen Fahey Ngora: Lauren Williams

Morrison Exon: Delmer Adam

Korsi Nagara: Dapur Mama Ageung

Daptar jalma anu kawéntar: Sénator Tony Vargas

2017

Bob Kerrey CD1: Mike Pittz

Bob Kerrey CD2: Rachel Huggins

Bob Kerrey CD3: Terry Wegner

Démokrat Jasa Kathleen Fahey Ngora: Meg Mandy

Cahaya panonpoe: Sukarelawan Patsy Koch-Johns – Inonge Kasaji, Kaylie Schnittker-Hogan, Cooper Christiancy, Brodey Weber, Michael Maly sareng Maluba Mudundulu

John F. Kennedy: Mina Sadikin

Franklin Delano Roosevelt: Frank LaMere

Daptar jalma anu kawéntar: Sénator Rick Kolowski

Morrison-Exon: John Quirk

Korsi Nagara: Janet Stewart sareng Stephanie Matejka

2016

Bob Kerrey CD1: Tom Havelka

Bob Kerrey CD2: Susan Tafini

Bob Kerrey CD3: Pucuk Pettigrew

Démokrat Jasa Kathleen Fahey Ngora: Paige Hutchinson

John F. Kennedy: Jose Jiménez

Franklin Delano Roosevelt: Dennis Crawford

Daptar jalma anu kawéntar: Sénator Paul Hartnett

Morrison-Exon: Sharlette Schwenninger

Cahaya panonpoe: Kathy Moore-Jensen

Korsi Nagara: Charlene Ligon

2015

Bob Kerrey CD1: Ellen Moore

Bob Kerrey CD2: Ramona Lisa Fricke

Bob Kerrey CD3: Ismael Valadez

Démokrat Jasa Kathleen Fahey Ngora: Meg Mikolajczyk

John F. Kennedy: Marque Salju

Franklin Delano Roosevelt: Tom Tilden

Daptar jalma anu kawéntar: Dave Newell

Morrison-Exon: John Yoakum

Cahaya panonpoe: Dave Domina

Korsi Nagara: Andy Holland

2014

Bob Kerrey CD1: Marta maling

Bob Kerrey CD2: Jalur Bryon

Bob Kerrey CD3: Shaun Baker

Démokrat Jasa Kathleen Fahey Ngora: Jeremy Nordquist

John F. Kennedy: Lacey Merica

Franklin Delano Roosevelt: Jim "Dok" Moore

Daptar jalma anu kawéntar: Sénator Bob Kerrey

Morrison-Exon: Charlene Ligon

Cahaya panonpoe: Amanda McGill

Korsi Nagara: Propinsi Deena

2013

Bob Kerrey CD1: Jon Rehm

Bob Kerrey CD2: Susan Tafini

Bob Kerrey CD3: Terry Sigler

Démokrat Jasa Kathleen Fahey Ngora: Bob Holmstedt

John F. Kennedy: Rebekah Caruthers

 Franklin Delano Roosevelt: Peg O'Dea Lippert

Daptar jalma anu kawéntar:

Morrison-Exon: Jeff Leanna

Cahaya panonpoe: Joey Adler

Korsi Nagara: Ken Massa

2012

Bob Kerrey CD1: Mary Herres

Bob Kerrey CD2: Shelisa Minnifield

Bob Kerrey CD3: Propinsi Deena

Démokrat Jasa Kathleen Fahey Ngora:

John F. Kennedy:  Bri McLarty

Franklin Delano Roosevelt:  Lanny Munson

Daptar jalma anu kawéntar: Benjamin Nelson

Morrison-Exon: Pucuk Pettigrew

Cahaya panonpoe: Chuck Hassebrook

Korsi Nagara:

2011

Bob Kerrey CD1: Bennie Shobe

Bob Kerrey CD2: Joe Higgins

Bob Kerrey CD3: Judy Vohland

Démokrat Jasa Kathleen Fahey Ngora: Jim Rogers & Missy Wigley

John F. Kennedy: Karlee Coleman

Franklin Delano Roosevelt: Joan Killingsworth

Daptar jalma anu kawéntar: Don Eret

Morrison-Exon: Bill Forsee & Christa Yoakum

Cahaya panonpoe: Jane Raybould

Korsi Nagara: Walikota Jim Suttle

2010

Bob Kerrey CD1: Becki Gaston

Bob Kerrey CD2: Charlene Ligon

Bob Kerrey CD3: Frank Johannsen

Démokrat Jasa Kathleen Fahey Ngora: Danielle Conrad

John F. Kennedy: Crystal Rhoades

Franklin Delano Roosevelt: Ted Kessler

Daptar jalma anu kawéntar: James Quigley

Morrison-Exon: Tom Brown

Cahaya panonpoe: Jan Osten

Korsi Nagara: John Yoakum

2009

Bob Kerrey CD1: John Yoakum

Bob Kerrey CD2: Sandi Skorniak

Bob Kerrey CD3: Pucuk Pettigrew

Franklin Delano Roosevelt: Tandaan Fields

Daptar jalma anu kawéntar: Mike Fahey

John F. Kennedy: Jessica Rathbun

Démokrat Jasa Kathleen Fahey Ngora: Kyle Michaelis

Morrison-Exon: Getih Carol

Jasa Khusus pikeun Nagara: John Berge

Korsi Nagara: Chris Jerram

2008

Bob Kerrey CD1: Vic Covalt

Bob Kerrey CD2: Peg O'Dea Lippert

Bob Kerrey CD3: Carolee Koehn

Franklin Delano Roosevelt: Donna Noll

Daptar jalma anu kawéntar: Don Preister

John F. Kennedy: Heath Mello

Démokrat Jasa Kathleen Fahey Ngora: Vince Powers

Morrison-Exon: Marion Bahensky

2007

Bob Kerrey CD1: Rick Carter

Bob Kerrey CD2: Phyllis Ebey

Bob Kerrey CD3: Mike Zgud

Franklin Delano Roosevelt: Selma Mesner

Daptar jalma anu kawéntar: Colleen Seng

John F. Kennedy: Jeremy Nordquist

Démokrat Jasa Kathleen Fahey Ngora: Bill Avery

Morrison-Exon: Duane Jones